Fransk Løgsuppe
Fransk løgsuppe med hvidløg og ostebrød er en favorit, som jeg vender tilbage til år efter år, og særligt i efterårsmånederne, når det begynder at blive koldt.
Løgsuppe er en nem og lækker hverdagsret, budgetvenlig og smager virkelig skønt!
Suppe er for mig ægte comfortfood, det er så hyggeligt og emmer af hygge, stearinlys og kulde og mørke udendørs – og god varme og hygge indendørs.
Prøv også: Opskrift på lækre osteboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Løgsuppe med ostebrød
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 700 g løg, i tern
- 6 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk sukker
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 2 tsk tørret timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 8 skiver brød
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, skåret i halve
Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt sukker og rør fortsat godt rundt, til det karamelliserer, og løgene bliver lidt mørkere.
Kom chili, timian, grøntsagsbouillon og balsamico i gryden, kog op og lad det simrekoge svagt i 20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico.
Hviddløgsostebrød
Gnid brødskiverne med overskåret hvidløg, fordel skiver af mozzarella på og sæt brødskiverne på en bradepande med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til osten smelter.
Server suppen i skåle med de varme ostebrød til.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
ujeg gjorde som i opskrifen og jo jeg blev sgu skuffet
godt man ikke brugte penge på denne side så man kunne få opskriftet med billedet
det var ikke lige det jeg havde forventet som min bror som er proff. kok engang lavet til vores famlie
der var der hele løgringe i
Hej Hugo
Tak for din tilbagemelding. Med en løgsuppe er det jo en smagssag om man ønsker hele løgringe eller grove løgstykker, det løser man nemt ved blot at vælge at skære løbene i skiver i stedet for at skære dem i tern. Tricket for at få en god og dyb smag er at lade løgene simrer til de karamellisere let og så naturligvis som med alle opskrifter, at smage godt til inden servering. Gør man dette, synes jeg selv at denne suppe smager helt fantastisk!
Kh Ann-Christine
Solen skinnede i eftermiddag efter tåge indtil først på eftermiddagen, men det var koldt.
Netto havde løg på tilbud 2 kg. for 10 kr. så der stod løgsuppe til aften og jeg er helt vild med din løgsuppe den smager fantastisk.
og jeg har til i morgen igen jeg har set at det bliver koldt.
Udgaven for de utålmodige… Løg karamelliserer helt af sig selv, uden hjælp fra sukker (eller honning, som nogle opskrifter bruger). Det tager bare liiige lidt længere end 20 minutter. Mere sådan små 5+ timer ved meget lav varme og hyppig omrøring. Men smagen… den vejer så absolut op for tidsforbruget, og man kan jo lave en større mængde på en gang og fryse ned. Og så er der nogle, der påstår, at den helt rigtige måde at skære løgene til løgsuppe ud på, er på langs, følgende linjerne på løget, vifteagtigt, så at sige. Bestemt heller ikke den hurtigste fremgangsmåde, men med lidt øvelse giver det nogle meget ensartede strimler, der hverken er for korte eller for lange.