Ribssirup


Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.
Jeg er vild med hjemmelavede sirupper af frugter og bær. Det smager så dejligt og er skønt og anvendeligt i køkkenet og til cocktails.
Prøv også: opskrift på frugttærte >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 0.5 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribssirup
- 400 g ribs, godt modne
- 6 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 200 g sukker
Kog vand og ribs i en gryde og lad det koge i 15 minutter, hvorefter det sigtes gennem et klæde.
Kom saften i en gryde, sammen med sukker og vanilje.
Kog op og lad det simre uden låg i 20 minutter.
Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge siruppen i saftevand/lemonade etc. i stedet for saft?
Mvh Lone
Hej Lone
Ja, det kan man sagtens gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min sirup bliver ved med at være tynd, selv efter jeg har gjort som i dit svar til Ann Kristine med at koge den op igen. Jeg har brugt modne Ribs uden stilk
Hej Lill
Med alle safter kan man koge dem ind til sirup, det er blot at koge længe nok til at vandet fordamper tilpas til at sukkeret gør saften en anelse tyk efter det er kølet af.
Det hjælper ofte at bruge en gryde eller sauterpande med stort overflademål til fordampningen, så føles kogetiden ikke helt så lang :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for alle dine fantadtiske opskrifter! Har du mon prøvet at fryse sirup? Vi har så sindsygt mange ribs at det bliver helt umuligt at nå at spise dem allesammen. Jeg havde tænkt at fryse dem hele, men det vil jo være ganske pladsbesparende hvis jeg kunne koge dem til sirup eller saft først.. (bare tænk hvor skønt det ville være at kunne tage en portion ribssirup ud af fryseren på en kold og grå februardag..)
Mvh Louise
Kog dem til saft. Det har min Mor gjort I 30 år. så kan du altid koge ned til sirup hvis du løber tør.