Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-blomkaal/ Aftensmad Indisk, Vegetar

Tandoori blomkål

Her får I min opskrift på Tandoori Blomkål, som måske kan blive en ny livret fra det vegetariske køkken inspireret af de lækreste indiske retter?

Jeg er vild med bagt blomkål, som bliver så saftigt og velsmagende når det  bliver bagt i ovnen og i denne lækre ret med tandoorikrydderier og kikærter får man både masser af dejlige krydderier, smag og en vidunderligt smovset ret. Det er bare virkelig lækkert!

Jeg serverer min tandoori blomkål med ris og et drys cashewnødder for der skal lidt sprødt på toppen og så selvfølgelig frisk koriander, som jeg er vild med – men som man nemt kan undlade, hvis man ikke selv helt forstår begejstringen for koriander.

Prøv også: opskrift på vegetar korma >>

Tandoori blomkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M4
Ingredienser
  • 2 blomkål, i skiver
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 25 g smør, smeltet
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 25 g majsstivelse
  • 400 ml kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris
  • 70 g cashewnødder, ristede
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
Fremgangsmåde

Kom blomkål og kikærter i et stort smurt ovnfast fad, pensl med smeltet smør og drys salt og friskkværnet peber over. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.  Kog imens risene og rør tandoori-marinaden sammen af græsk yoghurt, krydderier, sukker, ingefær, hvidløg, tomatpuré, majsstivelse, salt og peber. Rør derefter kokosmælk, salt og peber i. Tag fadet med blomkål og kikærter ud af ovnen, hæld yoghurtmarinaden over og bag videre i 20 minutter.

Server risene med Tandoori blomkål og drys med cashewnødder, koriander og chiliflager.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad