Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/thaisuppe-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Bålmad

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Krydret og fyldig thaisuppe med kylling og kokosmælk er en af mine favoritter!

Når vi laver thaisuppe herhjemme kan vi perfekt afstemme styrken fra chili, så den også er god for små chiliforskrækkede smagsløg. Jeg undlader i øjeblikket, at komme chili i under tilberedningen (eller bruger kun meget lidt), og så topper vi med finthakket chili og chili skåret i ringe ved servering.

Til Johan og Julie kommer jeg gerne et par håndfulde frisktkogte nudler i suppen.

Thaisuppe med kylling og kokosmælk
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst
  • 5 champignon, skåret i både
  • 1 løg, skåret i både
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 galangarod, skrællet og skåret i tynde skiver
  • 3 kaffirblade, fjern stilken i midten og striml bladene fint
  • 1 rød chili
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 stængler citrongræs, banket på langs og fintstrimlet
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 0,50 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 0,50 rød chili, skåret i ringe til anretning
  • 125 g nudler
  • 1 spsk kokosolie, eller sesamolie til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær kyllingebrystfileterne i mundrette stykker og sauter dem hurtigt i en sauterpande med kokosolie. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken, mens grøntsagerne sauteres.

Kom champignon på panden og brun dem ved høj varme, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, galangarod, kaffirblade, samt evt. finthakket rød chili efter smagsløg og mod. Kom også grøntsagsbouillon i gryden.

Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i.

Tilsæt citrongræs i retten sammen med kokosmælk og fishsauce. Lad det simre i 10-12 minutter.

Tilsæt tomater og peberfrugt 5 minutter inden servering og smag retten til med lime, fishsauce og lidt sukker.

Server suppen i skåle eller dybe tallerkener og top med frisk koriander og frisk chili skåret i ringe.