Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rejesalat/

Rejesalat med dild og avocado

Rejesalat med dild og avocado er så lækkert og når det så ovenikøbet toppes med små nye danske kartofler, sprøde grønne asparges og frisk salat fra haven, så er det jo ren sommerlykke på en tallerken.

Jeg elsker en god rejemad på hjemmebagt godt grydebrød, med mayo, rigelige mængder dild og grøn salat. lækkert og sommerskønt.

Denne rejesalat er lidt i samme stil. Frisk, nem, super lækker og de små runde kartofler er med til at skabe en mættende salat som snildt går til både aftensmad og frokost.

Jeg har i dag teamet op med Royal Greenland – som vi ofte køber rejer fra – og har lavet en skøn sommerlækker salat med store grønlandske Kutter-Rejer, som I kan læse mere om under opskriften, som I får her:

PT20M

Rejesalat med avocado og dild

2 pers.     20 min.
2 pers.
Ingredienser
  • 230 g store lækre rejer (drænet vægt)
  • 1 avocado
  • 10 grønne asparges
  • 1 tsk smør
  • 300 g små nye kartofler, kogt og halveret
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde både
  • 1 håndfuld sprøde salatblade eller et lille salathovede, skyllet og plukket i store stykker
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 spsk mayo
  • 1 dl finthakket frisk dild + 2 spsk finthakket dild til pynt
  • 1/2 citron, saften herfra
  • salt og peber
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Lynsteg asparges på en varm pande med smør i et minuts tid og tag derefter af varmen.

Rør creme fraiche, mayo, salt, peber og citronsaft med en dl finthakket dild og vend 2/3 af rejerne i dressingen.

Anret salat på et fad eller to tallerkener med kartofler, asparges, avocado (i tern eller skiver), rødløg. Fordel rejesalaten på den grønne salat med en spiseske og drys til sidst de sidste rejer over salaten sammen med dild.

Tip:
Vil du gerne have en rejesalat som fyld i en sandwich – så undlad blot kartoflerne i denne opskrift og fyld sandwichbollen med rejesalat, avocadoskiver, sprød asparges og frisk grøn salat – ét voila … to opskrifter i én ;)