Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites


Muslinger i hvidvin og flødesauce serveret med sprøde hjemmelavede fritter – det er en af familiefavoritterne blandt os alle fire herhjemme!
Moules Frites er en skøn ret til festlige lejligheder og til en særlig aften med familien.
Den cremede hvidvinflødesauce med de skønne muslinger, et snert chili og sprøde fritter til, det er en vidunderlig spise, som er enormt hyggelig at samles ved bordet om ♡
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muslinger i hvidvin og flødesauce - Moules Frites
- Fritter
- 1 kg bagekartoffel, skåret i stave
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- Muslinger i hvidvinssauce
- 2 kg muslinger
- 2 løg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 dl tør hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Kartoflerne
Skrub kartoflerne godt og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Muslinger
Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand – de må ikke stå i blød. Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til de er klar og bløde. Kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-10 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Sigt væden fra muslingerne gennem en sigte og ned i en skål, til at opsamle den lækre hvidvinssauce. Hæld hvidvinssaucen tilbage i gryden og læg låg på skålen med muslinger, så de holder varmen, mens saucen koges ind.
Kog hvidvinssaucen ind til cirka 1 dl fond. Skrue godt op for varmen og hold øje med det hele tiden, så det ikke koger tørt, for det går forholdsvis stærkt. Skrue ned for varmen når der er cirka en dl hvidvinssauce tilbage, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
Server i en stor skål eller portionsanrettet i dybe tallerkener. Drys med finthakket bredbladet persille og server med ovnbagte fritter.
Husk at alle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedning skal kasseres!

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hej Ann-Christine Valdemarsro
har lige igen lavet den lækre Moules Frites, dog med et lille twist. Desværre da jeg kom til fiskemanden, så havde han kun 1 kg muslinger, jeg bruger altid linemuslinger fra fiskemanden da de smager meget bedre end de vakuumpakket fra køledisken i supermarkedet, desuden er de også nemmere at rengøre. Jeg gik lidt i panik, for jeg havde jo lovet familien Moules frites. Så fik jeg øje på krabbeklørene og tænkte “dem tager jeg med” det blev til en helt ny ret “Moules Crab” det blev super godt, Sh.t det smagte godt, og så tænkte jeg “måske vil det være en lækker snack til en filmaften, hvor man har lavet en tyk sovs af suppen”, så kan man sidde med en muslingeskal og scoope Moule Crap som snack, mummummum”, dog vil jeg prøve med lidt kokosmælk i sovsen, det bliver super godt.
Hej Kibs
Det lyder simpelthen som en vidunderlig ret du fik stablet på benene. Skøn ide med krabber og muslinger sammen.
Mange tak for din fine hilsen, fortælling og gode inspiration du deler.
Kh Ann-Christine
Hej her i huset er det kun mig der spiser muslinger kan det gemmes om om muligt genopvarmes eller hvad gør jeg
Hej Liselotte
jeg har ikke testet det, men jeg kan ikke forestille mig at de bliver gode, når de bliver varmet op igen.
Kh Ann-Christine
Jeg piller resten af dem ud af skallen og jævner suppen tilsætter så muslingerne. Fyld i tartelet pynt med persille. Eller vend dem i æg og eller rasp of steg dem i smør. Min mor vendte dem altid kun i rugmel. Dryp med lidt citron. Muslingerne, der er pilletvud af skallerne kan fryses.
Hej Susanne
Det lyder virkelig lækkert med muslingerne i tarteletter :)
Tak for at dele dine fine tips og inputs
Kh Ann-Christine
Mumsssss