Hjemmelavet rødkål med appelsin
Hjemmelavet rødkål er en fast tradition til julebordet og julefrokosterne – uundværligt som tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, og smager vidunderligt til alt fra medisterpølse til kamsteg, rullepølsemad mv.
Det er nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.
Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med appelsin, timian og et strejf vanilje, er perfekt til langtidsstegt and med appelsin.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet rødkål med appelsin
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 500 g rødkål, fintsnittet
- 1 spsk smør
- 1 øko appelsin, saft og lidt fintrevet skal herfra
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 tsk tørret timian
- 2 laurbærblade
- 1 spsk honning
- 1 kanelstang
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk ribsgele
- salt og friskkværnet peber
Sauter rødkål i smør i et par minutter under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.
Kom appelsinsaft, appelsinskal, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstang, en knivspids vaniljepulver og timian.
Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skøn opskrift. Et hit her.
Bh Maud Signe Olsen
Hej Maud Signe
Det er jeg glad for at høre! Tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hejsa. Elsker denne opskrift og alle jeg har lavet den til kan lide den. Men tænkte om man kan komme den på sylteglas og lave den før jul. Da vi generelt spise mere rødkål i december end andre mdr, så jeg kan lave en stor portion og have glas henover nov og dec.
Hej Maria
Det er jeg rigtig glad for at høre! Der er ikke så meget sukker til at konservere rødkålen i denne version, så jeg tør ikke love hvor længe den kan holde sig på køl, men nok 1-2 uger i et skoldet rengjort glas.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bedste rødkål! Tak for den, jeg er normalt ikke alt for glad for varm rødkålssalat men jeg lavede din opskrift i går og det var et giga hit hos alle ved julebordet
God jul
Hej Anna
Hvor dejligt! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine