Rejecocktail
Forårsfin og lækker rejecocktail med skaldyrsdressing er perfekt til servering på fx. påskebordet eller til andre festlige lejligheder.
Sådan en rejecocktail er jo virkelig en klassiker fra 80´erne, og det er ikke blevet en klassiker uden grund – for det smager jo vildt lækkert!
Sprød salat, lækre rejer og cremet skaldyrsdressing serveret med citron og lidt urter. Her får du min version af den lækre forret.
Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rejecocktail
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Thousand Island dressing
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk sukker
- 1 tsk worcestershire sauce
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Avocadocreme
- 1 avocado, moden
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 8 grønne asparges
- 100 g grøn salat, fx. feldsalat, iceberg og rucola
- 250 g rejer
- 2 spsk karse
- 2 spsk frisk dild, grofthakket
- 0,50 øko citron, skåret i både
- 1 tsk smør
Thousand Island dressing
Rør cremefraiche, mayo, tomatpure, ketchup, fintrevet hvidløg og sød paprika godt sammen i en skål. Smag til med sukker, worcestershiresauce, tomatpure, citronsaft, salt og peber til smagen er perfekt.
Avocadocreme
Blend avocado og citronsaft til en glat avocadocreme og smag godt til med salt og peber
Servering
Knæk den træede ende af asparges og rist asparges på en varm pande med smør i 1 minut, blot til de er varme og ekstra sprøde.
Fordel salaten i glas, anret med rejer, avocadocreme, ristede lune asparges og Thousand Island dressing. Server med en citronskive og et drys karse og dild.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan man lave rejecocktails i forvejen, eller skal det laves lige før servering – bortset fra dressing?
Hej Hans
jeg vil anbefale at man gør det hele klar og opbevarer hver for dig i små beholdere, og samler retten lige før servering. Asparges bliver bedst hvis de er stegt lige før servering, men dressingen kan røres inden, avocadocremen lige så – blot dryp lidt citronsaft over og kom avocadostenene i beholderen sammen med cremen, så bliver den ikke brun). Rejerne kan drænes, salaten skylles og alt gøres klar, så er den ok hurtig at samle og man undgår at den står og falder sammen og bliver vandet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det bedste alternativ til de håndpillede friske rejer, dvs dem ikke har været i lage, og højst er 1-2 dage gamle og koster 1000+ kr/kg. er frosne søkogte skalrejer. De ryger lige fra trawl til kogning i havvand, hvorefter de fryses.
Rejer er min ynglingsret, hvis det er koldtvandsrejer.
Friskpillede fjordrejer er luksus men et kæmpe arbejde, hvis andre har pillet dem koster de en formue. Grønlandske skalrejer fås ofte til 80kr/kg,og er faste og søde.
Hvilken ketchup kan du anbefale?
Hvad stiller man op med resten af den koncentrerede tomat?
Hej Helle
Min favorit ketchup i øjeblikket er den økologiske fra Heinz, men det er helt sikkert en smagssag :)
Tomatpuré er blot til at smage til med til sidst
Kh Ann-Christine