Rejecocktail


Forårsfin og lækker rejecocktail med skaldyrsdressing er perfekt til servering på fx. påskebordet eller til andre festlige lejligheder.
Sådan en rejecocktail er jo virkelig en klassiker fra 80´erne, og det er ikke blevet en klassiker uden grund – for det smager jo vildt lækkert!
Sprød salat, lækre rejer og cremet skaldyrsdressing serveret med citron og lidt urter. Her får du min version af den lækre forret.
Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rejecocktail
- Thousand Island dressing
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk sukker
- 1 tsk worcestershire sauce
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Avocadocreme
- 1 avocado, moden
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 8 grønne asparges
- 100 g grøn salat, fx. feldsalat, iceberg og rucola
- 250 g rejer
- 2 spsk karse
- 2 spsk frisk dild, grofthakket
- 0,50 øko citron, skåret i både
- 1 tsk smør
Thousand Island dressing
Rør cremefraiche, mayo, tomatpure, ketchup, fintrevet hvidløg og sød paprika godt sammen i en skål. Smag til med sukker, worcestershiresauce, tomatpure, citronsaft, salt og peber til smagen er perfekt.
Avocadocreme
Blend avocado og citronsaft til en glat avocadocreme og smag godt til med salt og peber
Servering
Knæk den træede ende af asparges og rist asparges på en varm pande med smør i 1 minut, blot til de er varme og ekstra sprøde.
Fordel salaten i glas, anret med rejer, avocadocreme, ristede lune asparges og Thousand Island dressing. Server med en citronskive og et drys karse og dild.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det bedste alternativ til de håndpillede friske rejer, dvs dem ikke har været i lage, og højst er 1-2 dage gamle og koster 1000+ kr/kg. er frosne søkogte skalrejer. De ryger lige fra trawl til kogning i havvand, hvorefter de fryses.
Rejer er min ynglingsret, hvis det er koldtvandsrejer.
Friskpillede fjordrejer er luksus men et kæmpe arbejde, hvis andre har pillet dem koster de en formue. Grønlandske skalrejer fås ofte til 80kr/kg,og er faste og søde.
Hvilken ketchup kan du anbefale?
Hvad stiller man op med resten af den koncentrerede tomat?
Hej Helle
Min favorit ketchup i øjeblikket er den økologiske fra Heinz, men det er helt sikkert en smagssag :)
Tomatpuré er blot til at smage til med til sidst
Kh Ann-Christine
Hov – jeg mener jeg så en opskrift hos dig med en rejecocktail med stenbidderrogn og en dressing lavet med bagte peberfrugter (og jeg mener uden ketchup) nu kan jeg kun finde den på et billede på Pinterest og når jeg klikker ind på den er der kun denne opskrift uden rogn og peberfrugt og med ketchup i dressingen. Tager jeg fejl? Eller hvad er der sket?
Hej Bina
Se tip under opskriften til peberfrugt i thousand islanddressingen som alternativ til ketchup.
Man kan fint tilføje rogn, pt vil jeg anbefale ørredrogn fremfor stenbiderrogn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine