Cheesecake med jordbær


Cheesecake med jordbær er et sikkert sommerhit!
Jeg er vild med alle former for cheesecake og de seneste måneder har jeg eksperimenteret og testet mine opskrifter for at lave den lækreste cheesecake at dele med jer.
Det har været en sand fornøjelse og I får her en skøn cheesecake med jordbær. Skal kagen serveres samme dag den laves, så lav gerne en cirkel med jordbær i bunden af kiksekagen inden flødeostcremen hældes over. Det er så lækkert!
Prøv også: mine bedste opskrift på jordbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cheesecake med jordbær
- Kiksebund
- 130 g digestive kiks
- 60 g mandler, smuttede
- 100 g smør
- Flødeostcreme
- 3 ark husblas
- 500 g naturel flødeost
- 150 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- Jordbærgele
- 2 ark husblas
- 175 g frosne jordbær
- 1 dl vand
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 100 g sukker
- den tomme vaniljestang fra flødeostcremen
- Pynt
- 100 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte
- Derudover
- 1 pakke kageplast
Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 18-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter, tag husblas op af vandet og lad vandet dryppe fra og smelt husblas over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Kom 2 spsk ostecreme i den smeltede husblas og rør det sammen. Vend blandingen i skålen med flødeostcreme og rør det sammen. Sæt kageplast i kanten af formen. Fordel flødeostcremen oven på kiksebunden og sæt kagen på køl i min. 4 timer.
Jordbærgelé
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog jordbær, vand, citronsaft og -skal og den tomme vaniljestang fra cremen op. Skru ned og lad det trække i 10 minutter. Si saften fra og kom den i gryden sammen med sukker. Varm saften op til lige under kogepunktet. Vrid vandet fra husblas, kom den i gryden og rør godt. Lad saften køle af og hæld den derefter over kagen. Stil kagen på køl i min. 3 timer.
Skær rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt med jordbær og mynte inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor kan jeg ikke flytte kagen hen på et kagefad uden at kiksebunden smuldrer.
Hvad gør jeg forkert?
Hej Marianne
Jeg plejer at have bagepapir i bunden, så kan jeg nemt løfte kagen over på et kagefad og derefter folde bagepapiret ind under og væk fra kagen når den først er på fadet.
Håber tippet kan hjælpe :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu har lige prøvet at lave den, men jeg kan ikke få det til at fungere. Når jeg kommer 2 spsk ostecreme i den smeltede husblas, stivner husblassen med det samme. Hvad gør jeg forkert?
Hej Andrea
Det du oplever skyldes for stor temperaturforskel mellem husblas og ostecreme. Jeg gætter på at husblassen har været for varm. Husblas smelter meget hurtigt over vandbad, og det skal endelig ikke være for varmt. Hvis det er blevet for varmt, så skal man lade den køle af til omkring stuetemperatur, før ostecremen blandes i. Giver det mening ift hvad du har oplevet?
Kh Ann-Christine
Mangler lidt mere info på brugen af husblas. Der er vildt længe imellem jeg bruger det og måtte google mig til om der skal være lidt vand ved når man smelter det/om man nærmest skulle vride dem op og om det burde køle ned inden jeg blandede det i kagen.
Ellers mega god opskrift 😊
Hej Helle
Mange tak for din søde hilsen og feedback, det er jeg glad for!
Det gør ikke spor der hænger lidt vand ved, jeg lader det blot dryppe af når jeg tager husblassen op af vandet.
Den smeltede husblas behøver ikke køle af mere end at tage den af varmen, – resten sker af sig selv når man først blander et par skefulde ostecreme i den varme husblas, så mødes temperaturen med ostecremen og husblas kan derefter blandes i resten af ostecremen.
Jeg skal gerne lige notere mig at skrive lidt mere om husblas og håndteringen af det i min FAQ til opskrifter ♡
Kh Ann-Christine