Hjemmelavet pizza – grundopskrift på pizzadej
Min opskrift på pizzadej til hjemmelavet pizza er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej – faktisk så arbejdede jeg i min skoletid på et tidspunkt på et pizzaria og jeg har ladet mig inspirere af et par gode tips derfra.
Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær og valg af mel under opskriften.
Prøv også: Opskrift på pizzasauce >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzadej
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
- Derudover
- 1 spsk hvedemel, ekstra til udrulning
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot kan nå at hæve i 1 time.
Kom 1/3 mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Hvis du sætter dejen til koldhævning i køleskabet, skal den hæve længere, gerne natten over.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Vi har en pizzaplade og laver pizzaen på grillen, men ellers kan du også bruge en alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis jeg har fire timer at lade pizzaen hæve i, hvordan skal jeg tilpasse opskriften?
Hej Mathilde
Du kan bruge 15 g gær og sætte dejen i køleskabet efter en time.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, fantastiske opskrifter du deler med os. Bruger dem flittigt
Jeg har et spørgsmål kan jeg lave dejen rulle den ud ( uden at den hæver) putte fyldet på og lægge den i frysere , ( skal have dem med i sommerhus og vil tage den ud når Vi kører) lad dem tøge op og bage dem
Hej Pia
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Vil du rulle dejen ud, inden den er hævet? Det tror jeg ikke kan fungere, men har ikke testet det. Jeg tror også du vil opleve at dejen bliver våd af fyldet efter den er tøet op og derfor ikke kan blive sprød. Men jeg har ikke testet den fremgangsmåde, så det må komme an på en prøve. Jeg vil i stedet anbefale at forbage pizzaerne, blot med tomatsauce og ved blot 190 grader varmluft – kun indtil de er gennembagte og ikke helt sprøde. Så kan du fryse dem og fylde dem med toppings og bage dem færdig i ovnen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
hvordan hulen faar man pizzaen over paa bagepladen – fra koekkenbordet med fyld paa – uden at det hele ligner et jordskaelv ??
Hej Lene
Jeg kommer mel under pizzadejen og så skal den fyldes hurtigt, så dejen ikke når at blive våd. Det kræver lidt øvelse og teknik, + er nemmere med nogle bordplader end andre. Uanset, så kan man fint lægge dejen på et stykke bagepapir og så sætte det på bagepladen med pizzaen.
Kh Ann-Christine