Æblegrød
Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.
En kold æblegrød er også skøn! Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.
Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblegrød
- 1 kg æble, skrællede og skåret i tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.
Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.
Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa😁
Så er tiden desværre kommet til at jeg har “høstet” resten af æblerne i min dejlige have med tre æbletræer. det blev så til knap 30 kg så nu er din opskrift så blevet prøvet af i “lidt” større skala (en 10l gryde” og jeg kan kun sige 👍 dvs. jeg ventede med at komme sukker i da tre fjerdedele er gået til mit barnebarn på et år og han elsker det, man skal være lidt forsigtig med sukker for det kommer meget an på hvor søde æblerne er😁
I bund og grund!! en rigtig lækker og nem opskrift
Venlig Hilsen
Rasmus
Hej Rasmus
Mange tak for din skønne hilsen og hvor lyder det både hyggeligt og lækkert med al den gode æblegrød til efteråret og vinteren. Det kan jeg sørme godt forstå er et stort hit hos alle i familien, også den lille på et år!
Kh Ann-Christine
Som altid gode opskrifter. Man rammer altid plet med valdemarsro
Hej Mads
Mange tusind tak for dine pæne ord om mine opskrifter, det er jeg virkelig glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Tiden der er angivet stemmer jo slet ikke over ens med virkeligheden. Der bruges hurtigt 30min bare på at skrælle og skære æblerne i tern og derefter kommer processen med at koge det hele.
Et mere realistisk tidsangivelse er mere 60min
Hej Danny
Jeg bruger omkring et kvarters tid på at skrælle og skære æblerne i tern.
Kh Ann-Christine