Blinis med stenbiderrogn


Den første smag af foråret i køkkenet er uden tvivl den friske stenbiderrogn – det er akkurat lige så stor en fryd som når man spotter den første vintergæk i haven hvert år.
Foråret er på vej, stenbiderrognen er landet og fåes frisk og lækker hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er i sæson fra februar til starten af maj, alt afhængig af vejret. Den friske stenbiderrogn er fantastisk lækkert i selskab med nylavede blinis, cremefraice, dild, rødløg og et glas kølig hvidvin. Det er smagen af forår!
Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stenbiderrogn på blinis
- Blinis
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 100 g boghvedemel
- 50 g hvedemel
- 1 æg
- 0,50 tsk salt
- 1 spsk smør, til at stege i
- Derudover
- 200 g stenbiderrogn, frisk
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 rødløg, finthakket
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk dild
Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken, pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere.
Lad dejen hæve med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 1 time.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.
Anret de lune blinis med stenbiderrogn, creme fraice, rødløg, purløg og dild

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor lang tid før kan man bage blinis og kan man bruge fuldkorn mel istedet for boghvedemel?
Tusind tak for mange gode og nemme opskrifter!
Hej Bruna
Mange tak for din søde hilsen. Jeg ville i stedet erstatte boghvede med ren hvedemel eller med 50/50 hvedemel og fuldkorn, hvis det er fordi du gerne vil have dem lidt grovere i konsistensen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man udskifte hvedemel med boghvede for en glutenfri version? (Cøliaki)
Hej Annette
Ja, ellers kan du bruge en blanding af fx boghvede og anden glutenfri mel
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg ikke kan finde boghvedemel kan jeg så godt kun holde mig til at bruge hvedemel?
Ja, det går også fint
Godt nytår
Kh Ann-Christine