Citrontærte


Citrontærte er SÅ lækkert – at det er næsten skørt at jeg ikke tidligere har delt min opskrift på den lækre franske klassiker tarte au citron.
Kagen er den perfekte afslutning på en skøn middag, dejlig til eftermiddagshyggestunder, til servering for gæster og de skønneste afternoon tea selskaber. Lav den enten som hel tærte eller del opskriften til 6 små portionstærter.
Prøv også: min bedste chokoladekage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citrontærte
- Tærtebund
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
- evt. en smule koldt vand
- Citroncreme
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 125 g sukker
- 1,50 dl citronsaft
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 15 g majsstivelse
- 50 g smør, koldt og skåret i små tern
- Marengs
- 0,50 dl vand
- 150 g sukker
- 75 g æggehvider
- 1 knivspids salt
- 1 tsk citronsaft
Tærtebund
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg dejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden og læg bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner og blindbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5-8 minutter, til bunden er fint gylden. Lad tærtebunden køle lidt af.
Citroncreme
Pisk æg og æggeblommer, sukker, citronsaft og -skal samt majsstivelse sammen i en gryde og lad det langsomt varme op ved middelvarme, til det tykner. Tag gryden af varmen og pisk smør i lidt ad gangen. Fordel cremen i den færdigbagte tærtebund og sæt på køl.
Marengs
Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op til præcis 118 grader – brug et sukkertermometer.
Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Pisk sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle og pisk til sidst salt og citronsaft i. Pisk fortsat i 10-12 minutter, til marengsen er blank og luftig. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt mange tætte marengstoppe på tærten. Brænd marengstoppene med en gasbrænder til kager, til toppene har en smuk gylden farve.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej .
Jeg skal lave denne kage i morgen men har ikke nogen brænder.
Hvordan kan jeg gøre kagen færdig i ovnen når marengs skal bages?
Hvad mener du , når der i opskriften står 1 1/2 dl citronsaft
Og nedenunder står yderlig 1/2 dl citronsaft
Betyder det 2 Dk citronsaft og er der en grund til at du har delt det op?
Mvh Birgit
Hej Birgit
Der er 1 1/2 dl citronsaft + fintrevet skal fra en halv øko citron der skal i.
Jeg har ikke erfaring med at brænde marengsen i ovnen, så det må komme lidt an på en prøve.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har planer om at lave denne lækre tærte igen, men synes sukkermasssen til marengsen har drillet mig tidligere, som om opløsningen er for mættet til mængden af vand og sukkeret ikke smelter helt.
Nogle gode råd?
På forhånd tak!
Assia
Hej Assia
Det skal gerne blive som en tyk sirup, så sukkeret smelter under opvarmningen. Bruger du almindeligt sukker eller rørsukker? Det skal nemlig helst være alm hvid sukker da det smelter nemmest
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ja, det er alm. hvidt sukker jeg har haft brugt. Synes egentlig at resultatet har været helt okay, men har ikke haft oplevelsen af at alt sukkeret var helt smeltet inden jeg mistede tålmodigheden med det:)
Har dog ikke haft brugt termometer tidligere, det gør jeg næste gang.
Også så kan jeg læse at marengs-massen kan laves i forvejen og transporteres i sprøjteposen, det gør mit liv meget lettere til denne omgang.
Mvh.
Assia
Hej Ann-Christine
min citroncreme har klumper og jeg ved ikke hvad det skyldes fordi at klumperne smager ikke a noget. har du mon et bud på hvad der er gået galt ?
Hej Veronika
Er det mon varmet op for hurtigt og ved for høj temperatur, så æggene er blevet til ala scramled eggs?
Kh Ann-Christine