Ølkage


Ølkage er virkelig perfekt til som en god efterårskage og den er intet mindre end ideel til os julenisser, som næsten ikke kan vente på den 1. december. Det ér jo ikke en julekage … Ølkagen er bare fyldt med julekrydderier og det kan den jo ikke gøre for ;)
Uanset, så er den en dejlig krydret klassisk kage, som varmer på en kold novemberdag og skaber helt nostalgiske minder.
Ølkage skal spises som brød og I får den helt friskbagte opskrift på den dejlige krydret kage her.
Prøv også: min lækre chokoladekage opskrift >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ølkage
- 500 g hvedemel
- 400 g muscovadosukker, eller brun farin
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk allehånde, stødt
- 3,50 dl mørk øl, eller hvidtøl
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland de tørre ingredienser sammen og rør derefter øl i. Rør, til dejen er jævn, og hæld den i en smurt sandkageform eller brødform på ca. 10 x 25 cm.
Bag ølkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek, om den er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
Tag kagen ud af formen og lad den køle lidt af på en bagerist. Nyd gerne den lune kage skåret i skiver og smurt med iskoldt smør. Eller rist skiverne på en brødrister, når kagen er blevet kold.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Mega god kage, men jeg får altid et meget stort “ubagt” center i kagen. Er der tips til at undgå dette?
Hej Katrine
Det lyder til at den skal have lidt længere tid i din ovn. Det kan variere fra ovn til ovn, og alt efter hvilken bageform man bruger.
Mærk efter med et grillspyd af træ og ellers kan et stegetermometer hjælpe. Kernetemperaturen på en kage som denne skal være 96-98 grader i midten, så er den gennembagt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virkelig god ølkage!
Mig og min mor bagte den i dag.
Vi brugte brun farin og kokussukker.
Derudover puttede vi også cirka en tsk. kardemomme og en tsk. stødt muskatnød i.
Vi puttede mere af hvert krydderi i.
Den fik en super lækker og krydret smag.
Vi skal helt sikkert lave den igen en anden gang.
Glædelig jul og tak for dine lækre opskrifter!
Hej Brynhild
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Fin opskrift. Men en 10×25 er alt alt alt for lille
Hej Steffen
det oplever jeg ikke, men hvor høj er din form?
Kh Ann-Christine