Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersorbet/ Dessert Festmad, Is, Kager og søde sager, Nytårsdessert, Sommer

Rabarbersorbet

Lækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.

Farven på den lækre sorbet med rabarber vil variere, alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. Mine favoritter er jordbær- og vinrabarber, både for smagen og for den pink farve. Jeg har selv begge sorter i min have og bruger dem til alt fra saft til desserter og kompot. Men alle rabarbersorter kan bruges.

Den lækre sorbet er skøn at servere som tilbehør til en tung chokoladekage eller at nyde som den er.

Se mange flere opskrifter med rabarber her >>

Rabarbersorbet
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M4
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 700 g rabarber, skåret i tern
  • 5 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud med en kniv og vend dem i sukkeret.

Kom sukker, vanilje, den tomme vaniljestang, rabarber og vand i en gryde og kog op. Læg låg på gryden og lad det simrekoge i 20 minutter.

Tag gryden af varmen, og sigt saften ned i en skål. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud af rabarbermassen.

Stil saften på køl i 1 time eller til næste dag.

Kom rabarbersaften i en ismaskine og kør, til det er en luftig og lækker sorbet. Kom i en beholder og stil den i fryseren i min. 2 timer inden servering.