Risalamande cheesecake
Risalamande cheesecake er den lækreste dessert at servere i juletiden til alle os der er vilde med både cheesecake og risalamande.
Jeg er vild med denne kage, som smager ualmindeligt lækkert og den får mig til at glæde mig lidt ekstra til risalamande med kirsebærsauce juleaften. Den julede cheesecake har jeg nemlig gjort til en tradition at servere til enten Mortens Aften eller til den 1. søndag i advent. Den vil også være dejlig til en juleklippedag eller til dessert efter julefrokosten.
Prøv også: min lækre opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risalamande cheesecake
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Risengrød
- 5 dl sødmælk
- 90 g grødris
- 1 nip salt
- Kiksebund
- 75 g mandler
- 120 g digestive kiks
- 125 g smør
- Risalamandecreme
- 1 vaniljestang
- 75 g flormelis
- 300 g Kold risengrød
- 150 g naturel flødeost
- 3 ark husblas
- 2 spsk amaretto mandellikør
- 75 g mandler, grofthakkede
- 3 dl piskefløde
- Til pynt mv
- 3 ark husblas
- 300 g kirsebærsaft
- 50 g chokoladekugler
- 1 knivspids spiseligt pink kagestøv
- 1 pakke kageplast
Grød til risalamande cheesecake
Kom mælk, grødris og et nip salt i en gryde og kog op under omrøring. Sæt gryden i en forvarmet ovn ved 125 grader i 40 minutter eller til grødrisene er perfekt møre. Lad det køle af til stuetemperatur.
Hvis du bruger en rest risengrød, så tag den ud af køleskabet, så den ikke er køleskabskold.
Bund
Kom mandler (både til bunden og til risalamandecremen) i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over. Hæld vandet fra og smut mandlerne, del dem i to portioner til bund og risalamande creme.
Kom kiks og mandler til bunden i en foodprocessor og kør til det er en ensartet grynet masse. Kom smør i og kør et par sekunder mere. Læg bagepapir i bunden af en springform på 18 cm, og sæt lagkageplast fast langs indersiden af kanten. Fordel kiksemassen i bunden i et jævnt lag og tryk den godt sammen. Sæt på køl i 30 minutter.
Risalamandecreme
Flæk vaniljestangen og fordel vaniljekornene i flormelis.
Rør risengrød med vanilje, flormelis og flødeost.
Læg husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand og smelt husblas i en skål over et vandbad ved middelvarme. Tag af varmen, lad husblas køle af et par minutter ved stuetemperatur og rør amaretto mandellikør i husblassen. Rør først et par skefulde af risengrødsblandingen i skålen med husblas og likør og rør derefter det hele sammen i skålen med risengrøden. Rør grofthakkede mandler i.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend den i risengrødsblandingen. Fordel cremen i springformen med kiksebunden og stil i køleskab i minimum 4 timer eller til næste dag.
Kirsebærgele
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Varm kirsebærsaft op i en kasserolle ved middelvarme til lige under kogepunktet. Tag af varmen og vrid husblas for vand og kom dem i den varme kirsebærsaft. Rør det godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur. Sæt eventuelt gryden i køleskabet i 20 minutter.
Hæld saften i springformen over en spiseske inden det rammer cheesecaken, så fordeles det pænt. Sæt din risalamande cheesecake i køleskab i 2 timer.
Tag springformen af kagen og brug en slank kniv til at skære langs kanten af kageplast, så du får en flot skarp kant.
Tril chokoladekugler i pink kagestøv og pynt kagen inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Jeg overvejer at lave den her til den 25, hvor vi skal til julefrokost.
Men min spring form er 24 cm og ikke 18 cm. Hvordan vel målene så være i opskriften?
Jule knus
Ps tak for dine dejlige opskrifter
Hej Rebecca
Tusind tak for din søde hilsen.
Det lyder lækkert med den til julefrokosten. Jeg har lavet en omregner til størrelse på forme, som du kan finde her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Så kan du nemt justere opskriften til efter din form.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Har du en ide til hvordan selve risalamanden cremen bliver mere luftig. Syntes den er lidt kompakt🫣
Kh. Stella og tak for de mange fantastiske opskrifter
Hej Stella
det er først og fremmest at risengrøden ikke er kogt for fast inden den sættes på køl. Den må gerne være meget blød.
Du kan evt også prøve med blot ark husblas og se om det fungere til kagen.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvis man har en rest risengrød, hvor meget gram risengrød skal i retten?
Hej Betina
Mængden står i ingredienslisten under risalamandecreme: 300 g risengrød.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine