Rødbedetatar


Rødbedetatar er en smuk og lækker ret at servere til både gæster, særlige anledninger og såmænd også på en hverdag, hvor man lige har lyst til noget ekstra lækkert.
Server helt enkelt som den er til en forret eller suppler med brød til, som en hovedret. Ristet rugbrød eller surdejsbrød passer perfekt til. Rødbede skal gerne have lidt modspil af noget syrligt og stærkt. Fx ingefær eller peberrod, som fremhæver og balancere den skønne smag. Her giver avocadoen en dejlige cremet og blød smag, og peberrodscremen er vidunderligt til.
Prøv også: opskrift på melanzane alla parmigiana >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedetatar
- 400 g rødbeder, hele og med skræl
- 100 g rødbeder, skrællede og skåret i meget små tern
- 15 g kapers
- 1 rødløg
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 kg salt og friskkværnet peber
- Peberrodscreme
- 75 g hvidløgsflødeost
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- 20 g peberrod, fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 2 avocado, i tern
- 1 håndfuld kørvel
Rødbedetatar
Skrub rødbederne med skræl og tup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad på lidt salt og dæk dem med resten af saltet. Bag den i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka en time eller til de er møre.
Pil skrællen af de saltbagte rødbeder og hak dem i en foodprocessor sammen med kapers, finthakket løg. Kom i en skål og smag til med æblecidereddike og peber. Vend de rå rødbedetern i og smag godt til igen.
Peberrodscreme
Rør flødeost, cremefraiche og peberrod sammen, smag til med salt og peber
Anret
Anret på tallerkener med en kagering. Kom først finthakket avocado i, og pres det glat. Derefter rødbede. Tag ringen af og anret med lidt peberrodcreme og et drys kørvel på toppen.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – tak for den lækre opskrift.
Jeg har lige noget erfaring at dele: vores rødbeder er blevet helt enorme i år + vi har sået den kuglerunde slags => det ville kræve et ovnfad på mere end 20 cm’s højde, så jeg prøvede at pakke dem ind i saltdej i stedet for. Smagen blev forrygende – intet at klage over der (bortset fra, at saltdej, der bliver bagt SÅ længe ved SÅ høj temp. er svær at få af formen igen). Men jeg syntes, tataren blev ret vandet, selvom jeg drænede den meget. Næste gang vil jeg prøve at halvere rødbederne og ellers følge din opskrift helt slavisk, men her kommer spørgsmålet: tror du ikke, saltet vil trænge ekstra meget ind i snitfladerne? Rødbedernes overskind er vel med til at beskytte dem – også mod for megen udveksling af salte? Så jeg kan være ræd for, at tateren bliver for salt,
har du erfaring i at bage overskårne rødbeder
vh Anna
Hej Anna
Det lyder dejligt med så god en rødbedehøst i år!
Ja, det er faktisk et godt spørgsmål. Jeg har ikke prøvet at saltbage overskårede rødbeder, men jeg tror også de kan risikere at absorbere for meget salt. Du må endelig lige give en melding om hvordan det går, hvis du prøver det af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Stort tak for alle de super gode opskrifter og specielt vegetar opskrifterne.
En lille rettelse. Du skriver 1 kg salt. Det er nok lige i overkanten.
:)
Søren
Hej Søren
Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Saltmængden er god nok, de skal gerne dækkes af salten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil prøve at lave det til forret nytårsaften. Kan den laves dagen før? Eller skal den laves på dagen?😊
Hej Sandie
Jeg har skrevet om det du kan forberede i forvejen under ‘Tip til opskriften’ – og den skal helst samles lige inden servering
Godt nytår og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine