Tandoori Kylling


Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med ris, grønt og en spicy cremet og krydret yoghurtdressing. Det er en herlig menu at sætte på bordet.
Når man køber Tandoori kylling i indiske restauranter, så har kødet ofte en særlig og markant rød farve. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver meget rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud. Den røde farve kommer dog fra et tilsat farvestof, og så synes jeg den er unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!
Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tandoori Kylling
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk sød paprika
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 3 dl yoghurt naturel
- 0,25 citron, saften herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 4 kyllingelår, gerne overlår
- salt og friskkværnet peber
- Krydret yoghurtdressing
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 broccoli, I buketter
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 lime, skåret i både
- 1 håndfuld frisk koriander
Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.
Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.
Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.
Kom broccoli i en kasserolle med letsaltet kogende vand, og kog i 1 minut med låg. Hæld vandet fra og server til kyllingen.
Server kyllingelårene med friskkogte ris, broccoli, yoghurtdressing, limebåde og korianderblade.
Krydret yoghurtdressing
Rør dressingen sammen af græsk yoghurt, krydderurter, hvidløg og smag godt til med salt og peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg har lagt hele kyllingelår i marinaden og sat i køleskab i går aftes. Vi skulle have haft det i aften, men har fået afbud. Kan jeg udsætte tilberedningen af retten til i morgen aften istedet?
Tak for dine mange skønne opskrifter og inspiration til dejlige retter. Imponerende at du hele tiden kan finde på nyt :-)
Kh
Anna
Hej Anna
Ja, det kan du sagtens, de kan sagtens stå i et døgn ekstra.
Tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og du kan tro jeg har mange ideer til endnu flere, som jeg har lyst til at lave og dele :)
Kh Ann-Christine
Da der hører ris til mange af dine gode opskrifter, vil jeg gerne spørge dig, hvad du gør i forhold til den nylige information om det sundhedsfarlige i at spise ris? Informationen har vi fået før, men det ser ud som om, at der – selv i økologisk ris – findes alt for store mængder arsen, som gør det farligt at indtage?
Hej Bente
Min holdning er, at man skal gøre det som man selv har det bedst med.
Personligt er jeg selv af den holdning, at så længe man både spiser varieret og holder sig til for 80-90 % af sin kost til at spise rene råvarer, så går det hele nok. I Asien har man jo altid spist ris som en grundsten i kosten og jeg spiser også selv gerne ris et par gange om ugen uden kvaler. Det skal ikke betragtes som en anbefaling fra mig, blot hvad jeg selv gør :)
Kh Ann-Christine
Det ser utroligt lækkert og spændende ud. Det skal vi have til min fødselsdag 😊 med alle delene til
Men 🤔 har du et forslag til dessert efter sådan en skøn middag?
Jeg synes sticky rice med mango passer perfekt som dessert – også til indiske retter. Det er jo egentligt en asiatisk ret, fra thailand og vietnam, men passer også perfekt i smagen som afslutning efter en middag fra det indiske køkken.
Kh Ann-Christine