Red Thai Curry


Red Thai Curry er en skøn klassiker fra thai køkkenet, som smager fabelagtigt.
Det er en herlig ret, som her er lavet i en grøn version, og hvis man har lyst, så kan man snildt tilsætte kyllingefilet – se tips til dette under opskriften. Hvor meget rød karrypasta der skal i retten kan variere en del alt efter mærke, smag endelig til, så retten får den helt rigtige smag.
Prøv også: mange flere skønne asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Red thai curry
- 2 løg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, frisk og fintrevet
- 1,50 tsk mediumstærk karry
- 1 spsk rød karrypasta
- 800 ml kokosmælk
- 2 spsk fishsauce, eller soja
- 1 spsk brun farin
- 2 gulerødder, skåret i tynde stave
- 2 kartofler, skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 1 squash, skåret i tern
- 100 g blomkål, skåret i buketter
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- friskkværnet peber
- 2 spsk sesamolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 1 dl saltede peanuts, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Sæt risene til at koge efter anvisning på emballagen.
Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, ved middelvarme under omrøring, til de er bløde.
Kom ingefær, karry og rød karrypasta i gryden og rør det godt sammen i et minuts tid. Kom kokosmælk, fishsauce eller soya, brun farin, gulerødder og kartofler i gryden. Kog op, sæt låg på og skrue derefter ned for varmen til det blot simre sagte.
Lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt broccoli, squash og blomkål i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter. Smag retten til med limesaft, limeskal, friskkværnet peber eller mere fishsauce, rød karry og brun farin – alt efter smag og behag
Server retten i skåle med ris, et drys peanuts og koriander.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dejlig opskrift. Hvordan gør jeg når jeg gerne vil forberede retten til gæster der kommer næste dag ? 😊
Hej Marianne
jeg ville lave den færdig dertil lige inden broccoli, squash og blomkål skal i retten. Sætte den på køl i en beholder, og gøre grøntsagerne klar til at komme i, og sætte dem på køl også. Næste dag hvor den skal serveres, vil jeg varme retten op, komme grønt i og derefter smage til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
En af vores all time favoritter herhjemme. Har lavet den så mange gange. Er også lækkert med lidt ananas i :-)
Hej Malene
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Den er også virkelig god med en frisk chili og med porre i stedet for blomkål og brocoli :) Helt bestemt en af favoritterne herhjemme
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine