Gullash


Denne gullash er en af de dejligste simreretter og den smager virkelig fremragende med en cremet og lækker kartoffelmos til.
I går var det Martin som lavede maden, han er fremragende i et køkken og kan godt lide at lave de lidt tungere simreretter. Jeg lokkede ham til at skrive ned undervejs i madlavningen, for at dele den med jer, for den er virkelig toppen!
Det kan betale sig at gange opskriften på Gullash op og lave et par portioner til fryseren og den kan sagtens laves dagen før, eller til to dage, for den er også virkelig god dagen derpå.
Prøv også: Min bedste opskrift på skipperlabskovs >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gullash med kartoffelmos
- 2 løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 500 g oksebov, skåret i tern af ca. 2x2 cm
- 1 spsk sød paprika
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 knivspids stødt spidskommen, eller kommenfrø
- 1 spsk smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 1,50 dl mælk
- 75 g smør
- salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør i en stor gryde i 2 minutter ved middelvarme. Kom kødet i og brun det. Tilsæt salt, peber og paprika. Rør rundt og tilsæt bouillon, til det dækker kødet godt, og kom tomatpuré og spidskommen i gryden. Sæt låg på og lad det simre i ca. 3 timer.
Server med kartoffelmos og persille.
Kartoffelmos
En lille times tid inden spisetid, skrælles kartoflerne og bringes i kog i en gryde med vand, uden salt! Kog kartoflerne til de er møre og hæld vandet fra.
Lun mælken i en gryde. Pisk kartofler med lun mælk og smør med en elpisker. Mosen skal være blød, luftig og lækker. Smag til med salt og peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hey Vil jeg kunne bruge en slowcooker til denne opskrift, det ville gøre det meget nemmere og både kød og grøntsager forbliver faste selv efter lang kogetid
Hej Winnie
Ja, det kan du fint gøre. Jeg bruger ikke selv slowcooker, så kan ikke hjælpe med tid og indstillinger, men opskriften kan ihvertfald sagtens fungere til det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lavet den i en trykkoger i cirka 25 min har en plan om at prøve at lave bøf stroganoff i trykkogeren også
Gullasch er ikke en simre-ret med kartoffelmos. Gullasch (Gulyas) er en suppe, med svine fedt -og ikke bacon. Der er ikke knold-selleri i, men selleri-blade. Paprikaen skal være edel-suss. Det er helt misvisende at slå den op som simre -ret med knold-selleri og kartoffelmos.