Rabarbermarmelade


Min opskrift på en lækker krydret rabarbermarmelade.
Jeg er vild med rabarber i både det søde og det salte køkken. Her har jeg lavet en skøn rabarber marmelade med dejlige krydderier, som kanel, vanilje, stjerneanis og chili.
Så lækkert! Det er virkelig en af de dejligste ting ved at tilberede sine egne marmelader, kompot, saft og sirup. Her kan man eksperimentere med krydderier og krydderurter – og på den måde trylle sine helt egne smagsfavoritter frem.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbermarmelade
- 400 g rabarber, rensede og skåret i skiver a ca 1 cm
- 1 æble, groftrevet
- 150 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 chili, finthakket
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver, eller 1 hel vaniljestang
Kom det hele i en gryde og lad det simre under låg i 30-45 minutter.
Tag derefter stjerneanis fra og kom rabarbermarmeladen på skoldet glas.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Meget lækker, god og anderledes smag end jeg er vant til. Nem og hurtig at tilberede.
Hej Jeanette
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, jeg er glad for du synes godt om den!
Kh Ann-Christine
Hej, super lækker opskrift! Der står at den kan holde i 3 uger, men hvis man putter atamon i marmelade krukken, hvor lang tid kan den så holde i? ♥️
Tusind tak! Det er jeg glad for du synes.
jeg bruger ikke selv atamon i mad, så har ikke erfaring med hvor længe holdbarheden er med det.
Kh Ann-Christine
Hei. Du skriver hvis den bliver for stærk kan man tilsætte mere sukker, gælder der også hvis anisen er for gennemtrængende ?
Tak
Det vil jeg mere tro er en smagssag – men prøv endelig om det kan hjælpe. Ellers prøv med lidt ekstra spicy chili.
Kh Ann-Christine