Squashkage


Squashkage er virkelig lækkert og denne opskrift er både saftig, krydret og den kan virkelig varmt anbefales.
Jeg kommer gode krydderier i, nødder og chokolade og den er virkelig smovset og det er tilmed blevet min datters yndlingskage.
Kagen holder sig lækker frisk længe og kan sagtens bages 1-2 dage før den skal serveres.
Prøv også: opskrift på de lækreste gulerodsboller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashkage
- 100 g smør, stuetemperatur
- 250 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 350 g squash, groftrevet
- 125 g hasselnødder, grofthakkede
- 100 g mørk chokolade, grofthakkede
- Citronfrosting med kardemomme
- 150 g smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 150 g naturel flødeost
- Til pynt
- 15 hasselnødder, grofthakket
Pisk smør, brun farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland mel, krydderier, bagepulver, natron og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt squash, hasselnødder og chokolade.
Vend dejen godt sammen og kom den i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.
Citronfrostning med kardemomme
Pisk smør, flormelis, kardemomme og citronskal grundigt sammen og pisk derefter flødeost i. Pynt den helt afkølede kage med frosting og hasselnødder.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
er natron nødvendigt – især når der også bagepulver i??
Hej Anne
Ja, det synes jeg – det giver en ekstra god hævning til kagen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fjerner du kernerne fra squashen
Hej Margrethe
Det oplever jeg ikke er nødvendigt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ved du om den kan fryses ned? Og forresten, smager den helt fantastisk 🤩
Hej Solvej
Mange tak for din fine tilbagemelding på kagen, det er jeg glad for at høre :)
Den kan sagtens fryses. Helst uden frostning.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar og alle dine lækre opskrifter ♥️