Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-cowboytoast/ Aftensmad Familiefavoritter, Frokost, Sandwich, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar

Vegetar cowboytoast

Den her lækre vegetar cowboytoast er nu altså slet ikke så tosset!

Her laver jeg klassikeren fra grillbarerne i 80´erne – i en ny og überlækker vegetarisk version.

Den er stadig smovset og med drøngod smag. Fyldig og med saftigt krydret linsesauce, som er smækfyldt med god smag fra de mange krydderier og uimodståelig lækker, når saucen kommer i godt selskab med søde, bløde løg og smeltet ost grillet mellem to stykker godt brød.

Jeg er vild med en hjemmelavet klassisk luksus cowboytoast med oksekød, men denne vegetariske variant er nu altså også virkelig lækker og anbefalelsesværdig.

Prøv også: opskrift på en luksus cowboytoast med oksekød >>

Vegetar cowboytoast
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Bløde løg
  • 2 løg, i tynde skiver
  • 30 g smør
  • Sauce
  • 1 løg, finthakket
  • 100 g gulerødder, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 400 g hakkede tomater
  • 1,50 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g belugalinser
  • 1 dl rødvin
  • 1 spsk majsstivelse
  • 0,50 dl piskefløde
  • 20 g koncentreret tomatpuré
  • 20 g smør, til stegning
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • Derudover
  • 8 skiver toastbrød
  • 100 g cheddar ost
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk bredbladet persille, finthakket
Fremgangsmåde

Bløde løg
Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom løgene på. Lad dem simre ved lav – middelvarme, til de bliver helt bløde og begynder at karamellisere en anelse. Kom løgene i en skål og sæt dem i køleskabet, så de køler hurtigt af.

Fyld
Sauter løg i en gryde med olie og smør i 5-7 minutter, til løgene er bløde. Kom gulerødder, squash, hvidløg, timian og rosmarin i gryden og sauter i et minuts tid.

Tilføj hakkede tomater, grøntsagsbouillon, belugalinser. Rør majsstivelse ud i piskefløde, og kom det i gryden sammen med rødvin. Rør det sammen, læg låg på og lad det simre ved middel-lav varme i 30 minutter. Smag til med tomatpuré, salt og peber og lad retten simre yderligere 15-20 minutter.

Saml coyboytoasten
Smør lidt chilisauce på halvdelen af brødskiverne og læg en skive cheddarost på. Fordel det afkølede krydrede linsefyld og de bløde løg på og afslut med endnu en skive cheddar og brød.

Rist toastene på begge sider i en toaster, på en pande med smør eller i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 10-15 minutter eller til brødet er sprødt og osten smeltet.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad