Vikingegryde
Vikingegryde er en herlig fyldig ret til hverdage og til hyggelige dage med bål i haven og hvor gryderetten kan tilberedes i en gryde over bålet på ægte vikingemanér
Den kan nu også fint tilberedes i køkkenet ved komfuret og den er tilmed ret hurtig og nem at tilberede. Under opskriften er der lidt tips til variation af retten og til hvordan man kan få endnu flere grøntsager i.
Vikingegryde er en skøn efterårsret til disse dage med lidt ustadigt vejr og perfekt til en regnvejrsdag som i går.
Prøv også: min bedste opskrift på svensk pølseret >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vikingegryde
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 5 skiver bacon
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 150 g wienerpølser, skåret i skiver
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 400 g hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, i små tern
- 1,50 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Steg bacon sprødt i en sauterpande eller stegegryde. Læg den sprøde bacon til side på et stykke køkkenrulle.
Kom lidt olie i den samme sauterpande eller stegegryde og skrue op for varmen. Steg champignon og kylling ved høj varme, under omrøring til de er brunet af.
Skrue helt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. Sauter under omrøring til løgene er bløde. Skær den sprødtristede bacon i mindre stykker og tilsæt bacon, samt squash, pølser, røget paprika, sød paprika, oregano. Rør det godt sammen.
Rør hvedemel ud i et glas med grøntsagsboullion og tilsæt blandingen samt tomatpure og hakkede tomater til retten. Rør godt igennem, læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter. Kog imens ris efter anvisning på emballagen.
Rør finthakkede peberfrugter i gryderetten og smag til med piskefløde, salt og friskkværnet peber.
Server med ris og et drys bredbladet persille
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, kan wienerpølse erstattes med fx chorizo, Salicia pølse, nakkefilet, mørbradstykker eller andet ?
Hej Kim
Ja, det kan det sagtens. Du kan erstatte med en kombination af fx chorizo og salsiccia som begge giver rigtig meget smag og med nakkefilet eller mørbrad. Vær dog opmærksom på at nakke og mørbrad skal tilberedes forskelligt for at blive mørt og lækkert. Bruger du mørbrad, vil jeg anbefale at brune det af først og lægge til side, for derefter at tilsætte senere til retten, så det ikke bliver tørt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver 16 portioner og der var rigeligt med mad selv om vi spiser godt ,jeg lave kartoffelmos til og det var en god ide, virkelig en lækker ret tak for det , mvh Kim
Hej Kim
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Istedet for squash kan der jo bruges hoikaido, rodfrugter, selleri.
Hej Torben
Mange tak for at dele dint gode input!
Ja, det er lækkert! Særligt med græskar i øjeblikket :)
Kh Ann-Christine