Lammeculotte
Lammeculotte er en skøn delikatesse som, tilberedt korrekt, giver det mest smørmøre rosa kød med en fantastisk smag.
Rosmarin og hvidløg er match made in heaven sammen med lammekød og ligeledes med lammeculotte. Jeg har desuden toppet den gode smag med citronskal, timian og salvie, som giver en virkelig skøn krydderiblanding.
Lammeculotten intervalsteger vi. Det har vi generelt ret gode erfaringer med når det gælder stege som culotte og cuvette – og det er en tilberedningsmetode, vi har brugt i nogle år.
Som tilbehør spiste vi de lækre bagte gulerødder, kryddersmør, kikærtesalat og ovnbagte kartofler med timian.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammeculotte
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 600 g lammeculotte
- Krydderiblanding
- 3 fed hvidløg
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 4 frisk salvie, blade
- 2 stængler frisk rosmarin
- 2 stængler frisk timian
- salt og friskkværnet peber
Kom salt, krydderurter, citronskal, hvidløg og peber i en morter og stød det godt sammen til en ensartet duftende krydderiblanding.
Skær ridser i fedtmarmoreringen på culottestegen, først på langs og dernæst på tværs, så det danner rudeformet tern – og rids kun lige akkurat ned til før kniven ridser kødet, det må endelig ikke skæres i.
Gnid krydderiblandinge godt rundt på hele stegen og kom dernæst stegen på en varm grill indirekte varme eller i ovnen ved 175 grader varmluft.
Intervalsteges efter følgende metode:
- steges i 10 minutter
- ud og hvile på en rist i 10 minutter
- stege i 10 minutter
- ud og hvile på en rist i 10 minutter
- steges i 5 minutter, brug evt stegetermometer til at ramme 56 grader
- ud og hvile på en rist i 10 minutter
Skæres i tynde skiver inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad











Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for din opskrift, som jeg vil afprøve til min fødselsdag :-)
Intervalstegning har jeg aldrig prøvet. Har googlet mig frem til at det skulle give mere mørt kød.. og det er jo godt.
Men kan man bruge langtidsstegning i stedet for? Og i givet fald, kan du give mig en opskrift på det?
Hilsner
Henrik
Hej Henrik
Det lyder lækkert! Jeg har endnu ikke lavet en opskrift på langtidsstegt lammeculotte, men det er noteret på listen nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Et enkelt spørgsmål: bliver der sauce nok af stegningen?
Vh Kirsten
Hej Kirsten
der bliver ikke meget sauce af stegningen, så kom vand eller en mildt grøntsagsbouillon og grønt (fx gulerødder, løg, bladselleri) i bunden af fadet, så drypper saften ned og der bliver ekstra sauce. Så kan du selv justere hvor meget der skal til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Denne oppskriften har jeg brukt flere ganger med stor suksess. Tilbehør bakte gulrøtter med ruccola og fløtegratinerte poteter(kartofler)
Hej Karin
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine