Braiseret svinenakke med æbler og timian
Braiseret svinenakke er en lækker og nem simreret, som passer perfekt til årstiden. Når kødet simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med den dejligste velsmag. Samtidig er det en dejlig ret, da man bruger nogle af de billigere udskæringer af kød, som netop egner sig særlig godt til simremad.
Denne braiserede svinenakke er tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre – de lækreste lokale råvarer fra nærområdet og fra egen have.
Prøv også: min opskrift på braiserede svinekæber >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Braiseret svinenakke med æbler og timian
- Braiseret nakkefilet
- 1 nakkefilet
- 2 løg, finthakket
- 2 gulerødder, i tern
- 2 porre, skåret i ringe
- 6 fed hvidløg, finthakkede
- 5 peberkorn
- 3 laurbærblade
- 2 stængler frisk rosmarin
- 1 håndfuld frisk timian
- 4 dl æblemost
- 4 dl mørk øl
- 1 tsk smør, til stegning
- Til servering og anretning
- 2 gulerødder, i små tern
- 1 porre, i tynde ringe
- 1 æble, skåret i tynde både
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffelmos
- 2 kg kartofler
- 110 g smør
- 2 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 0,50 dl bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld frisk timian
Braiseret nakkefilet
Varm smør i en gryde og brun nakkefileten på alle sider, tag den op og sæt til side på en tallerken.
Kom løg, gulerødder, porrer, hvidløg og peberkorn i gryden og sauter det ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og øl.
Sæt låg på og lad det simre i 1 1⁄2 – 2 timer ved lav varme.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød. Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Inden servering
Tag kødet op af gryden, sigt saucen og kasser fyldet. Kom kød og sauce tilbage i gryden sammen med gulerødder og porrer. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt æble, smør, salt og peber.
Server med et drys frisk timian og grofthakket persille, samt kartoffelmos.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Til selve servering skal gulerøder og porre være rå?
Hej Ewa
Jeg lader gulerødder og porre simre med retten i 10 minutter inden servering, det er beskrevet til sidst i fremgangsmåden.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej kan man skifte øl ud med rødvin
Ja, det kan man fint gøre. Du kan evt også lade dig inspirere af denne opskrift på svinekøber ala bourguignon og blot lave den som braiseret svinenakke.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man vælge at “simre” stegegryden i ovnen i stedet for? Hvis ja, hvilken temperatur skal ovnen så stå på for at ramme “simre ved lav varme”?
Ja, det kan man godt. Jeg vil anbefale 120-125 grader på ovnen.
Rigtig god fornøjelse
God fornøjelse
Kh Ann-Christine