Cacio e Pepe


Cacio e Pepe er nem og virkelig enkel italiensk pastaret, som kan stå klar på aftensmadsbordet om små 15 minutter – og så smager det drøngodt!
Jeg er kæmpe fan af det italienske køkken i det hele taget og holder så meget af enkelheden. Med meget få ingredienser kan man fremtrylle de lækreste retter i det italienske køkken. Cacio e pepe er en af mine favoritter med cremet ostesauce krydret med sort peber og ikke så meget andet.
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cacio e Pepe
- 400 g spaghetti
- 15 peberkorn
- 20 g smør
- 2 dl pastavand
- 140 g pecorino, friskrevet
- 70 g parmesan, friskrevet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 håndfuld frisk oregano
- friskkværnet peber
Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand og salt. Kog den i cirka 2 minutter kortere end angivet på pakken – den skal altså ikke være helt færdigtilberedt.
Kværn imens de hele peberkorn eller stød dem i en morter.
Kom de knuste peberkorn på en tør pande og varm dem godt igennem. Tilsæt smør og lad det bruse af. Skru lidt ned for varmen og lad det stå, til pastaen er næsten færdig.
Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen på panden et par minutter, inden pastaen er færdig. Skru op for varmen, kom begge oste på panden, samt pastaen og rør rundt, til pastaen er vel tilberedt, ostene er smeltet og konsistensen er cremet.
Anret pastaen med et godt drys grønne krydderurter og friskkværnet peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Når du i dine opskrifter skriver smør skal det være decideret Lurpak eller et der alternativer?
Hej Thorkild
Det er blot ren smør, mærket er uafhængigt :)
– jeg bruger som regel selv smør fra naturmælk eller Thise, men brug endelig hvad du synes bedst om.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du set den opstandelse der er i Italien BBC’s opskrift på denne ret. De bruger som du både smør og parmesan, det har intet med cacio e pepe at gøre, så det er helt forkert at du kalder din opskrift for cacio e pepe, sorry. Det er bare en pastaret.
Hej Jørn
Det har jeg ikke set, men jeg deler min opskrift som jeg altid selv har lavet cacio e pepe.
Undlad dog endelig blot smør, hvis du ønsker det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Smør… Ej vel – så er det i hvert fald en anden ret end cacio e pepe.