Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce


Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker på julefrokostbordet – og i det danske klassiske køkken i det hele taget.
Det er en herlig frokostret, som gør sig akkurat lige så godt, serveret med kartofler og en kålsalat som til godt groft rugbrød og syltede agurker.
Man kan sagtens afkorte stegetiden på mørbradbøfferne på panden og stille retten i ovnen, hvor den delvist kan stege færdig og delvist kan holdes lun, mens tilbehøret gøres klar til servering. Det skriver jeg lidt tips til under opskriften.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce
- 50 g bacon, i skiver
- 1 tsk smør, til stegning
- 500 g svinemørbrad, afpudset
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, skåret i ringe
- 1,50 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk timian, eller persille, til anretning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg bacon på en pande i en smule smør. Når baconskiverne er lettere sprøde, lægges de til side på et stykke køkkenrulle.
Skær mørbraden i gode bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen og tryk dem lidt flade med håndfladen. Steg dem på panden med baconfedt og smør.
Brun dem af ved høj varme i 1 minut på begge sider. Krydr med salt og peber og steg dem videre ved middelvarme i cirka 3 minutter på hver side. Tag af varmen og anret i et fad. Sæt eventuelt fadet i en lun ovn for at holde bøfferne lune.
Rist champignon godt af ved høj varme et par minutter på panden i baconfedtet. Tilsæt mere smør, hvis nødvendigt.
Skrue ned til middel varme, og sauter løgene på samme pande. Sauter løgene i nogle minutter, til de er bløde. Tilsæt grøntsagsboullion, piskefløde, champignon og grofthakket sprød bacon på panden. Smag til med salt, peber og timian.
Fordel saucen med løg, bacon og champignon overe mørbradbøfferne.
Drys med frisk timian eller persille inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil du være sød at ændre i indholdslisten? Skulle lave til 8 og i min hast noterede jeg kun 500 g mørbrad.
Du ville gøre mig en stor tjeneste hvis det stod utvetydigt f.eks 500 g svinemørbrad, det der ved 8 personer automatisk står 1 kg. Venligst Stine (travl husmor)
Hej Stine
Det har du faktisk fuldstændig ret i og det er ændret i opskriften nu.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Det lyder så lækkert – kan man bruge champignon fra glas, hvis man har glemt at købe friske?🙈
Hej Rikke
Ja, mon ikke det vil gå helt ok, det tror jeg fint du kan gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man servere pasta til denne ret?
Eller hvad vil du servere?
mvh. lis
Hej Lis,
jeg plejer at servere ris, kartofler eller godt brød – der står også lidt mere om dette i intro til opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine