Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce


Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker på julefrokostbordet – og i det danske klassiske køkken i det hele taget.
Det er en herlig frokostret, som gør sig akkurat lige så godt, serveret med kartofler og en kålsalat som til godt groft rugbrød og syltede agurker.
Man kan sagtens afkorte stegetiden på mørbradbøfferne på panden og stille retten i ovnen, hvor den delvist kan stege færdig og delvist kan holdes lun, mens tilbehøret gøres klar til servering. Det skriver jeg lidt tips til under opskriften.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce
- 50 g bacon, i skiver
- 1 tsk smør, til stegning
- 500 g svinemørbrad, afpudset
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, skåret i ringe
- 1,50 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk timian, eller persille, til anretning
Steg bacon på en pande i en smule smør. Når baconskiverne er lettere sprøde, lægges de til side på et stykke køkkenrulle.
Skær mørbraden i gode bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen og tryk dem lidt flade med håndfladen. Steg dem på panden med baconfedt og smør. Brun dem af ved høj varme i 1 minut på begge sider. Krydr med salt og peber og steg dem videre ved middelvarme i cirka 3 minutter på hver side. Tag af varmen og anret i et fad. Sæt eventuelt fadet i en lun ovn for at holde bøfferne lune.
Rist champignon godt af ved høj varme et par minutter på panden i baconfedtet. Tilsæt mere smør, hvis nødvendigt.
Skrue ned til middel varme, og sauter løgene på samme pande. Sauter løgene i nogle minutter, til de er bløde. Tilsæt grøntsagsboullion, piskefløde, champignon og grofthakket sprød bacon på panden. Smag til med salt, peber og timian.
Fordel saucen med løg, bacon og champignon over mørbradbøfferne. Drys med frisk timian eller persille inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan jeg lave retten, fryse den og bruge den på et senere tidspunkt
Hej Helle
Ja, det kan den i princippet godt, men saucen vil muligvis risikere at skille lidt ved optøning og opvarmning. Det kan du måske undgå ved at jævne den en smule. Derudover skal du være påpasselig med at mørbradbøfferne ikke får for meget under genopvarmning, så de bliver tørre og kedelige i konsistensen.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for hjælpen
Hej
Jeg skal lave retten til 26 personer. Jeg tænker at serverer kogte kartofler og ovnbagte rodfrugter til.
Hvor mange kartofler/rodfrugter skal jeg tilberede, hvis jeg regner med ½ af hver?
Venlig hilsen Britt
Hej Britt
Jeg plejer at beregne omkring 250 g kartofler pr person i alt og så vil jeg nok til denne opskrift beregne 250 g kartofler + 150-200 g rodfrugter pr person. Lidt afhængig af hvem der skal serveres for.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave den dagen i forvejen. Er det ok at varme i ovnen. 14 personer
Hej Ellen
ja det kan den fint, blot vær opmærksom på at mørbradbøfferne ikke får for meget, så de bliver tørre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine