Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saadan-laver-man-det-perfekte-ostebord/

Sådan laver man det perfekte ostebord

Et velanrettet ostebord er nok noget nær det nemmeste og samtidig en virkelig skøn anretning til gæster og særlige lejligheder – året rundt!

Et ostebord er nemt og hurtigt at tilberede og anrette – hvis jeg rubber neglene, vil jeg kunne have dette lækre ostebord klar på omkring 30-40 minutter. Det kan fint anrettes, så der er noget for enhver smag og så ser så fint, festligt og overdådigt ud.

I dag vil jeg give alle mine tips, tricks og inspiration til hvordan man anretter og serverer det dejligste indbydende ostebord. Hvordan man sammensætter oste, tilbehør, charcuteri og tilbereder et par enkle få opskrifter.

PT30M

Løgkompot og lynsyltede pære i ingefær

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed4 dage
Antal2 glas
Ingredienser
  • Løgkompot
  • 3 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk muscovadosukker, eller brun farin
  • 1 tsk timian, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Lynsyltede pærer i ingefær
  • 2 pære, skåret i tern
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 0,50 dl sukker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Løgkompot
Skær løgene i tern og kom den i en gryde med olie. Varm op til middelvarme og sauter løgene til de er bløde. Tilsæt eddike, honning, timian og muscovadosukker (eller farin) – lad det simre i 15 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

Opbevares på glas og bruges som tilbehør til ostebordet – men også i burgere, til en rullepølsemad mv.

Lynsyltede pære i ingefær
Kom pæretern, ingefær og sukker i en gryde. Varm op til kogepunktet og lad det simre i 10 minutter. Serveres kold og er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære.

Opskriften giver ca 2 dl af hver