Salat
God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.
I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
ALLE OPSKRIFTER
Melonsalat
Ristede kikærter
Salat med bulgur og abrikos
Nektarinsalat med jordbær og feta
Salat med pulled pork
Croutoner
Sommersalat med bagte rabarber og halloumi
Italiensk salat
Thai Beef Salad
Salat med laks
Rødbedeslaw
Spinatsalat med feta, sprød parmaskinke og granatæble
Kyllingesalat med æbler og bacon
Topping til suppe og salat
Julesalat med blåskimmel, valnødder og pære
Tabouleh - bulgursalat
Salat med grillet aubergine og tomat
Rejesalat med dild og avocado
Salade Lyonnaise
Fransk Bondesalat
Råkost med rødkål og gulerødder
Bagte gulerødder med rucola og feta
Waldorfsalat
Hvedekernesalat med granatæble
En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.
- Sørg for at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat bladene.
- Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
- Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
- Lav gerne dressinger til flere dage – det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.



