Tandoori Kylling


Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med ris, grønt og en spicy cremet og krydret yoghurtdressing. Det er en herlig menu at sætte på bordet.
Når man køber Tandoori kylling i indiske restauranter, så har kødet ofte en særlig og markant rød farve. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver meget rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud. Den røde farve kommer dog fra et tilsat farvestof, og så synes jeg den er unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!
Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tandoori Kylling
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk sød paprika
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 3 dl yoghurt naturel
- 0,25 citron, saften herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 4 kyllingelår, gerne overlår
- salt og friskkværnet peber
- Krydret yoghurtdressing
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 broccoli, I buketter
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 lime, skåret i både
- 1 håndfuld frisk koriander
Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.
Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.
Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.
Kom broccoli i en kasserolle med letsaltet kogende vand, og kog i 1 minut med låg. Hæld vandet fra og server til kyllingen.
Server kyllingelårene med friskkogte ris, broccoli, yoghurtdressing, limebåde og korianderblade.
Krydret yoghurtdressing
Rør dressingen sammen af græsk yoghurt, krydderurter, hvidløg og smag godt til med salt og peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Da der hører ris til mange af dine gode opskrifter, vil jeg gerne spørge dig, hvad du gør i forhold til den nylige information om det sundhedsfarlige i at spise ris? Informationen har vi fået før, men det ser ud som om, at der – selv i økologisk ris – findes alt for store mængder arsen, som gør det farligt at indtage?
Hej Bente
Min holdning er, at man skal gøre det som man selv har det bedst med.
Personligt er jeg selv af den holdning, at så længe man både spiser varieret og holder sig til for 80-90 % af sin kost til at spise rene råvarer, så går det hele nok. I Asien har man jo altid spist ris som en grundsten i kosten og jeg spiser også selv gerne ris et par gange om ugen uden kvaler. Det skal ikke betragtes som en anbefaling fra mig, blot hvad jeg selv gør :)
Kh Ann-Christine
Det ser utroligt lækkert og spændende ud. Det skal vi have til min fødselsdag 😊 med alle delene til
Men 🤔 har du et forslag til dessert efter sådan en skøn middag?
Jeg synes sticky rice med mango passer perfekt som dessert – også til indiske retter. Det er jo egentligt en asiatisk ret, fra thailand og vietnam, men passer også perfekt i smagen som afslutning efter en middag fra det indiske køkken.
Kh Ann-Christine
Hej
Er blevet rigtig glad for mit abonnement og bruger ugeplanerne rigtig meget – skifter dog en del ud og rundt hvis det ikke lige passer og det synes jeg er mega fint man kan – imodsætning til måltidskasser. Men jeg kunne godt tænke mig at der i appen også var serveringsforslag som der er på hjemmesiden eller har jeg misset noget ?
Eksempelvis fik jeg ikke købt ind til tilbehør.
Ja indrømmet det gik lidt hurtigt med at lave indkøbssedlen men havde der stået serveringsforslag havde jeg ikke overset at det kun var kyllingen opskriften dækkede.
Hej Susanne
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at du er og det er god feedback du skriver til mig.
Det er nemlig netop min tanke med madplanerne, at man skal kunne skifte ud lige så meget man vil, for så er man sikker på at de opskrifter der er på ens madplan er noget man har lyst til og glæder sig til at lave :) og jeg er i gang med at gennemtjekke alle mine gamle opskrifter over tid, så der på et tidspunkt vil være forslag til tilbehør på alle de opskrifter der ikke er ‘et fuldt hovedmåltid’ – men det tager lidt tid at få det på.
Kh Ann-Christine