Vegetar bolognese


Denne vegetar bolognese er en herlig ret, som er virkelig nem at lave hvis man finder minihakkeren eller foodprocessoren frem til svampe og grøntsager.
Hvis det lyder lidt spøjst med finthakkede svampe, eller nogen i familien slet ikke kan med champignon – så vil jeg alligevel varmt anbefale at teste opskriften af. Finthakkede champignon giver nemlig den lækreste fylde, konsistens og fornemmelse af kød i retten – jeg har serveret den for min familie og der blev spist op med største fornøjelse, og ingen lagde mærke til fraværet af kød eller til tilstedeværelsen af champignon.
Prøv også: mange flere skønne vegetar opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Bolognese
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 1 squash, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 400 g hakkede tomater
- 2 spsk rød balsamico
- 50 g røde linser
- 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 400 g spaghetti
- 2 spsk frisk timian
- 50 g vesterhavsost, eller parmesan
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til de er bløde.
Skru op for varmen og kom finthakkede champignoner i gryden, rør godt igennem og tilsæt derefter de andre ingredienser.
Skru ned for varmen og lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Server med dampende varm spaghetti, friskrevet parmesan eller vesterhavsost og lidt frisk timian.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Er det tomater fra dåse eller friske tomater?
Hej Birgit
Begge dele kan frit bruges. Jeg bruger fra dåse det meste af året og friske når jeg har bunkevis af tomater fra drivhuset sidst på sommeren. Begge dele fungere fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvor lyder den 😋 De røde linser du kommer I – er det bare rå linser eller er de blødgjort inden?
Vh Mette
Hej Mette
Det er tørrede linser som tilberedes i retten, så de skal ikke koges eller iblødsættes inden, blot skylles i en sigte under rindende vand
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hey Ann- C
Er super glad for dine K-bøger.. har nem og aftensmad..
kan jeg lave vegetar bolognese dagen før ?
Kh
G
Hej Gerard,
Mange tak, det er jeg glad for! Vegetarbolognese kan sagtens laves dagen før og kan i øvrigt også fryses ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine