Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe er en rigtig dejlig cremet og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt skønt og er super nem at tilberede.
I min opskrift på kartoffelsuppe er der porre, men hvis man ikke har det, så kan de dog glimrende erstattes af tre løg. Begge dele giver en skøn smag til kartoflerne.
Kartoffelsuppe er blandt begge mine børns livretter og i vinterhalvåret er den et hit på vores madplan. Perfekt hverdagsvenlig suppe til en kold hverdagsaften.
Prøv også: min skønne opskrift på hokkaidosuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelsuppe
- 1 kg kartofler, skåret i tern
- 3 porre, skåret i ringe
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 appelsin, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 skiver rugbrød, skåret i tern og ristet i smør
- 3 spsk græskarkerner, ristet i smør
- 3 skiver bacon, sprødristet (undlad hvis vegetar)
- 1 tsk frisk timian, til drys
Sauter kartofler og porrer i en gryde med olivenolie i et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og vanilje, læg låg på gryden og lad det koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Blend suppen med lidt piskefløde, til den er luftig, cremet og lækker, og juster konsistensen med lidt mere grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt.
Smag til med salt, peber og lidt appelsinsaft.
Server den luftige suppe med toppings
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
God opskrift til Madkunskab til mit hold med efterår frugt/grønsags tema
Hej Frederik
Mange tak for din hilsen, det er jeg glad for at høre! :)
Kh Ann-Christine
Super gode og lækre opskrifter, der er at finde i dine bøger.
Hej Carsten
Tusind tak, det er jeg er jeg rigtig glad for du synes og det er så pænt af dig at skrive det.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kan du fortælle/forklare hvad vaniljepulveret gør ved retten ?
Mvh.
Kenneth
Hej Kenneth,
Det er jo et krydderi som jeg oftest bruger i det søde køkken, men som i denne ret giver dybde til smagen.
Man skal blot bruge en anelse, det skal ikke som sådan kunne smages, men blot anes hvis man ved det er der :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine