Lakselasagne med spinat
 
					 
					Skøn lakselasagne med spinat er en herlig ret, som måske er en lidt utraditionel lasagne, men den er så lækkert smovset, fyldt med god smag og et kæmpe hit hos mine børn.
En rigtig dejlig ret, men jeg var lidt spændt på hvad Johan og Julie ville sige til spinaten. Før jeg blev mor, troede jeg at der var en eller anden uskreven regel om at børn ikke var vilde med spinat, og at det var noget man skulle lære at holde af … Både Johan og Julie spiser rub og stub det hele og synes godt om det.
Hermed en varm anbefaling til lakselasagne – den er vildt lækker!
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
 Vil du gerne have billede på udskriften?
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakselasagne med spinat
- 2 løg, finthakkede
- 500 g frossen spinat
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 175 g mascarpone
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 tsk tørret oregano
- 500 g laks
- 10 lasagneplader
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sauter løg på en pande med olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem, til spinaten er tøet helt op. Tilsæt muskatnød, salt, peber samt mascarpone og rør det godt sammen. Smag til.
Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en anden gryde. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og smag til med salt og peber. Kog op og lad det simre i et par minutter.
Fjern skindet på laksen og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm stykker.
Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg skiftevis et lag spinat, et lag tomatsauce, laks og pastaplader og fortsæt, til begge saucer og laksen er brugt.
Bag lasagnen i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til pastaen er mør, men stadig har lidt bid.
 Hold min skærm tændt,
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad










 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			


 
			
			 
				 
				
 
			 
				
 
					

 
			 
			 
			
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge friske lasagneplader? Og hvor længe skal den så have?
Ja, det kan man fint gøre! Så skal den have cirka 15 minutter – hold godt øje med om laksen har fået tilpas.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Er det friske tomater eller dåse tomater du anvender? :-)
Mvh Lone
Hej Lone
Det meste af året bruger jeg hakkede tomater på dåse – medmindre jeg som nu har masser af friske tomater i drivhuset, så bruger jeg dem i stedet. Begge dele fungere glimrende.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virkelig dejlig opskrift (som altid 😊). Kan man erstatte marscapone og/eller piskefløde m et lettere alternativ, som er mere kolesterol-venligt?
Hej Lise
Mange tak :)
Lige med denne ret har jeg ikke et godt forslag til alternativ der vil give samme lækre resultat.
Du må endelig prøve at eksperimentere lidt med det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine