Ketchup


Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.
Nu hvor jeg har fundet ud af hvor lækkert det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så er det førstevalget. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup gerne på bordet herhjemme
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ketchup
- 400 g tomater
- 150 g blommetomater
- 1 æble, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g sukker
- 2 spsk brun farin
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens.
Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup.
Kom ketchuppen på rene skoldede glas.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine! STOR tak for den lækre opskrift på tomat ketchup, som jeg har lavet i dag. Forhistorie:
For 2 år siden havde min datter nogle meget lækre og smagfulde tomater. (hun bor i den anden ende af landet) Jeg fik én af de sidste med hjem over bæltet, knuste den og puttede kerner i et kaffefilter, og tørrede dem. Sidste år kunne jeg ikke finde kernerne til udplantning – fandt dem heldigvis dette forår, og jeg fik frembragt et hav af planter, hvoraf nogle gik retur til min datter og barnebarn på 10 år. Emil har altså “grønne fingre”, og høster fantastiske tomater fra sit lille drivhus. Jeg selv har også høstet mere end vi kan spise her og nu, derfor har jeg haft gang i kokkegrejet, og hvilken succes – hold op hvor er det en lækker ketchup. Tusind tak for opskriften, som jeg fluks har sendt til “den lille gartner” Emil, så nu må han i gang med gryderne. Jeg har frosset nogle glas, og er således spændt på “kvaliteten” når ketchup’en skal bruges😊
Hej Søren
Hvor er det hyggeligt! Sikke en dejlig oplevelse af have sammen dig og Emil, med tomatplanterne og alt det dejlige man kan lave af de lækre hjemmedyrkede tomater.
Tusind tak for at dele din fortælling og for den skønne tilbagemelding på opskriften, det blev jeg glad for at læse.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg står lige og laver din ketchup og tænkte på holdbarheden, kan den ikke
Holde længere end de tre uger du skriver jeg tænkte bare på varm ketchup ned i de
skoldede glas, ?
Mvh
Lars
Hundested
Hej Lars
Holdbarheden er minimum, så det kan fint være det kan holde sig længere.
God fornøjelse, jeg håber det smagte :)
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift :D
Jeg til sætter også lidt frisk chili, så den bliver en smule stærk ;)
og så brugte jeg rørsukker i stedet for brun farin, for det var lige det jeg havde hjemme. Det fungere fint med rørsukker :D
Hej Sofie
Mange tak! – og tak for din tilbagemelding med de lækre tilføjelser, det er godt at høre
God weekend
Kh Ann-Christine