Koteletter i fad


Denne opskrift på koteletter i fad er altid en favorit i min familie og da jeg serverede den igen for Johan og Julie forleden dag frembragte den stor begejstring og mange efterspørgsler på mere i de efterfølgende uger.
– så den må siges at være et hit!
Og så er den nem, hverdagsvenlig og tilmed samtidig så lækker og indbydende, at den også snildt kan serveres for gæster.
Prøv også: Opskrift på hakkebøffer i fad med krydret tomatflødesauce
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koteletter i fad med svampe og tomat
- 500 g koteletter
- 100 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 500 g champignon, skåret i kvarte
- 400 g hakkede tomater
- 0,25 liter piskefløde
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk tørret timian, eller en god håndfuld frisk
- 1 spsk smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber, til at smage til
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 spsk frisk timian, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Start med at stege baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem derefter til side.
Krydder koteletterne med salt og peber, kom nu smør på panden og steg koteletterne et halvt til et helt minuts tid på begge sider. Sæt koteletterne til side sammen med bacon.
Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme, brug lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt.
Tilsæt hvidløg og paprika og derefter bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter,
Hvorefter den smages til med salt og peber og derefter hældes i et smurt ovnfast fad med koteletter og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15-20minutter eller til koteletterne er gennembagte (det kan variere alt efter tykkelse)
Serveres med ris og et lille drys timian
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Har flere gange oplevet at tingene skal have længere tid i ovnen end hvad opskriften anbefaler, kan det være fordi jeg bruger almindelig ovn og ikke varmluft ovn.
Hej Gunda
Ja, det kan sagtens være. I en almindelig over/undervarme skal man justere temperaturen op med ca 10 % for samme bagetid ift varmluft. Så hvis temperaturen står til 175 grader varmluft vil jeg sætte ovnen til 190-200 grader i din ovn. – og derudover skal man have for øje at alle ovne er forskellige, så juster endelig til efter som det passer med din ovn.
Kh Ann-Christine
Kan retten varmes op dagen efter.
Har lavet den i dag, så jeg slipper for madras til gæster i morgen.
Iøvrigt mange tak for din dejlige opskrift.
Hej Anne-Berit
Mange tak for din søde hilsen. Det kan den godt, men man skal være meget opmærksom på at koteletterne ikke for for meget for så bliver de tørre og kedelige.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Har prøvet din opskrift, ok oplevelse, har i dag, brugt, store koteletter med ben og chili, samt smør blandet med chili og hvidløg.
Det blev godt 😋🤘
Hej Preben
det lyder også virkelig lækkert! Tak for din fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine