Kylling Vindaloo


Kylling Vindaloo er traditionelt en super hot og varmende ret – med en fantastisk smag af sennep, som man ikke finder i nogle af mine andre indiske madopskrifter.
Jeg laver den gerne en anelse mildere. Børnefamilievenlig med kun en smule af den milde chili, så alle ved bordet kan spise med.
Min version er derfor herligt krydret, uden at være stærk. Hvis man ønsker den stærkere, så skruer man blot op for mængden af chili, til man når egen smertegrænse på den konto ;)
Prøv også: opskrift på naan brød til indisk mad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling Vindaloo
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk fennikelfrø, stødt
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sennepsfrø, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 spsk sukker
- 450 g kyllingefilet, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 4 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille til drys
Kom kardemomme, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, fennikel og peber på en tør pande og rist det til det dufter lækkert.
Blend de stødte krydderier med chili, ingefær, hvidløg, sennep, paprika, gurkemeje, sukker og æblecidereddike til en tyk pasta.
Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække i 12-24 timer på køl.
Inden servering
Sauter løgene ved middelvarme i en gryde med olie. Kom kylling og marinade på panden og skrue lidt ned for varmen. Varm godt igennem og tilsæt grøntsagsbouillion og tomatpuré. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kyllingen er mør.
Server med basmatiris og godt brød

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for dine skønne opskrifter. Denne opskrift har jeg et spørgsmål til . Jeg synes , ar der er meget lidt væske i den,. 1 dl . Når jeg ser opskriften andre steder , tilføres 500 ml væske. Hvordan denne forskel ?
Venligst Marianne
Hej Marianne
jeg laver ikke denne ret så ‘sovset’ – men du kan frit justere til med ekstra væde til du synes den er som du foretrækker
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil sige at jeg altid kun har lavet gammeldags mad, men jeg vil prøve at komme ud af boksen og dine retter ser fantastisk ud, så det skal prøves.
Hej Sandra
Hvor er det dejligt at høre at du har lyst til at prøve nye retter af og eksperimentere lidt i køkkenet med ny madlavning.
Rigtig god fornøjelse med det og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej AC
Det her er nok et ret dumt spørgsmål.. Men skal kyllingestykkerne være rå eller gennemstegt, når de hviler 12-14 timer i marinaden?
Mvh. Mattis
Hej Mattis
Det er helt fint at spørge! :) Det er de rå kyllingestykker der marineres og tilberedes først derefter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine