Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/moussaka/

Moussaka

Sådan en vidunderlig klassisk moussaka med kartofler og aubergine, det er altid et hit!

Det er en god ret på hverdage, hvor der er lidt tid til at gøre en god mættende ret klar til aftensmaden eller i weekenderne, hvor den er skøn at servere med en klassisk græsk salat, en grøn salat eller godt brød til.

Moussaka kan glimrende udvides fra denne traditionelle version og suppleres op med flere grøntsager, som fx groftrevet gulerødder og groftrevet squash.

Prøv også: min bedste opskrift på græsk farsbrød >>

PT2H

Moussaka

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kødsauce
Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde ved middelvarme og sauter under omrøring til løgene er gennemsigtige, bløde og klare.

Skru op for varmen og tilsæt oksekødet, som brunes af under omrøring.

Så snart kødet er brunet, skrues igen ned for varmen og der tilsættes: hakkede tomater, alle krydderier, tomatpure, finthakkede soltørrede tomater, rødvin, salt og peber.

Lad kødsaucen simre uden låg, mens aubergine, kartofler og mornaysauce gøres klar.

Kartofler og Aubergine
Skræl kartoflerne og skær både kartofler og aubergine i tynde skiver.

Tip: Hvis der er mere aubergine i overskud end hvad der passer til et lag i fadet, så kan resten finthakkes og kommes i kødsaucen.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved middelvarme, pisk hvedemel i, til det danner en melbolle.

Kom derefter mælk i lidt af gangen under omrøring, til saucen er lind og uden klumper. Kog saucen godt igennem under omrøring (vigtigt, for det fjerner risiko for melsmag i saucen)

Kom evt mere mælk i, og tilsæt osten. Rør i mornaysaucen til osten er smeltet.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Bag Moussaka
Smør det ovnfaste fad grundigt med smør.

Kom lidt kødsauce i bunden, derefter et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergine skiver, alt kødsaucen, et lag kartoffelskiver, mornaysaucen og til sidst stykker af frisk mozzarella henover.

Sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 45-60 minutter – eller til kartoflerne er møre, hvilket er lidt afhængig af tykkelsen på kartoffelskiverne.