Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/moussaka/

Moussaka

Sådan en vidunderlig klassisk moussaka med kartofler og aubergine, det er altid et hit!

Jeg lavede denne skønne moussaka til vores aftensmad i mandags. En god mættende ret som stod klar på bordet, da resten af familien kom fra fodboldtræning – og det var virkelig lige sagen for sådan et par 7-årige størrelser. Sikke en appetit de præserede og der var mange rosende ord til dagens menu.

Da Johan og Julie var mindre, var de ikke så begejstret for aubergineskiverne i moussaka. Det er de kommet over nu, men hvis det er tilfældet, kan man blot skære auberginen i små tern og vende i saucen og så er man snildt omkring den lille udfordring.

PT1Hog30Mter

Moussaka med kartofler

4 pers.    1 time og 30 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Kødsauce
Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde ved middelvarme og sauter under omrøring til løgene er gennemsigtige, bløde og klare.

Skru op for varmen og tilsæt oksekødet, som brunes af under omrøring.

Så snart kødet er brunet, skrues igen ned for varmen og der tilsættes: hakkede tomater, alle krydderier, tomatpure, finthakkede soltørrede tomater, rødvin, salt og peber.

Lad kødsaucen simre uden låg, mens aubergine, kartofler og mornay-sauce gøres klar.

Kartofler og Aubergine
Skræl kartoflerne og skær både kartofler og aubergine i tynde skiver.

Tip: Hvis der er mere aubergine i overskud end hvad der passer til et lag i fadet, så kan resten finthakkes og kommes i kødsaucen.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved middelvarme, pisk hvedemel i, til det danner en melbolle.

Kom derefter mælk i lidt af gangen under omrøring, til saucen er lind og uden klumper. Kog saucen godt igennem under omrøring (vigtigt, for det fjerner melsmageni saucen)

Kom evt mere mælk i, og tilsæt osten. Rør i mornaysaucen til osten er smeltet.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Bag Moussaka
Smør det ovnfaste fad grundigt med smør.

Kom lidt kødsauce i bunden, derefter et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergine skiver, alt kødsaucen, et lag kartoffelskiver, mornaysaucen og til sidst stykker af frisk mozzarella henover.

Sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 45-60 minutter – eller til kartoflerne er møre, hvilket er lidt afhængig af tykkelsen på kartoffelskiverne.