Salat
God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.
I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
ALLE OPSKRIFTER
Nye kartofler med urter og pocheret æg
Rødbedesalat med feta
Jordbærsalat med feta og pekannødder
Rosenkålssalat med pære og feta
Avocadosalat med søde majskerner
Asiatisk Kyllingesalat
Grillet fersken salat
Indisk salat
Fennikelsalat
Vitello Tonnato
Salade Chevre Chaud
Salade Nicoise
Citrussalat
Rødkålssalat med æble
Speltsalat med peberfrugt
Jordbærdessert med mynte
Vintersalat med rødkål og æbler
Tomatsalat med mozzarella
Kartoffelsalat
Spidskålssalat med chorizo og granatæble
Blodappelsin salat med rucola
Bagte auberginer med bulgur
Stegt blomkål med tahin og granatæble
Vinaigrette dressing til salat
En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.
- Sørg for at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat bladene.
- Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
- Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
- Lav gerne dressinger til flere dage – det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.



