Spaghetti Bolognese


Spaghetti Bolognese er en sikker vinder i vores familie.
Den smager forrygende og er bare både nemt og virkelig lækkert.
Ofte så spiser vi grøntsagerne, mens kødsaucen simre i gryden. Så skræller jeg en stor skål gulerødder og skærer peberfrugt, broccolibuketter, agurker og tomat – så det bliver så snacket, så grøntsagsdepotet er allerede fyldt godt op, når aftensmaden serveres. Hvis man vil, så kan man også snildt snige en revet gulerod eller squash i denne kødsovs, det er der alligevel ingen der opdager.
Prøv også: min bedste opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Bolognese - pasta med kødsovs
- 50 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk tørret timian
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl rødvin
- 100 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 2 spsk rød balsamico
- 800 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Deruover
- 400 g spaghetti
- 75 g parmesan, friskrevet
- 2 dryp olivenolie
Steg bacon i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Tag baconen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kom løg, hvidløg og timian i gryden med baconfedt og steg det under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede bacon i små tern og kom den tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, tilsæt lidt ekstra rødvin eller fx lidt grøntsagsboullion. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Server pastaen i dybe tallerkener med bolognese, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fantastisk Bolognese 😁😁 Den er altid et hit. Jeg bruger kalkunbacon istedet, gør bestemt ikke retten ringere.
Bruger generelt mange af dine opskrifter. Tak for dig 😁😁
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er sødt af dig at skrive det.
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker “bollo”, tænker dog det kunne smage rigtig godt hvis man bruger 150g Salsiccia og 400g okse og så undlader baconen.
Hej Pernille
Tak for din søde hilsen, – og ja, salsiccia er også virkelig lækkert til retten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lidt malurt i bægeret. Den her opskrift er helt off. Hvordan kan i forbigå en af de vigtigste hjørnesten i en ragu? Der skal ALTID bladselleri i. Hvis i vil have grøntsager er fravalget af seller noget besynderligt. Der er fire smagsgivende ingredienser i en ragu. Svine/oksekød (ikke bacon!!), rødvin, selleri og friskhakket basilikum tilsat få sekunder inden servering. That’s it! Og så la’ lortet simre i 2-3 timer. Jøsses…
Hej Kenneth
Du kan finde min opskrift på ragu her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine