Spaghetti Bolognese


Spaghetti Bolognese er en sikker vinder i vores familie.
Den smager forrygende og er bare både nemt og virkelig lækkert.
Ofte så spiser vi grøntsagerne, mens kødsaucen simre i gryden. Så skræller jeg en stor skål gulerødder og skærer peberfrugt, broccolibuketter, agurker og tomat – så det bliver så snacket, så grøntsagsdepotet er allerede fyldt godt op, når aftensmaden serveres. Hvis man vil, så kan man også snildt snige en revet gulerod eller squash i denne kødsovs, det er der alligevel ingen der opdager.
Prøv også: min bedste opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Bolognese - pasta med kødsovs
- 50 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk tørret timian
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl rødvin
- 100 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 2 spsk rød balsamico
- 800 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Deruover
- 400 g spaghetti
- 75 g parmesan, friskrevet
- 2 dryp olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg bacon i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Tag baconen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kom løg, hvidløg og timian i gryden med baconfedt og steg det under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede bacon i små tern og kom den tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, tilsæt lidt ekstra rødvin eller fx lidt grøntsagsboullion. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Server pastaen i dybe tallerkener med bolognese, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lidt malurt i bægeret. Den her opskrift er helt off. Hvordan kan i forbigå en af de vigtigste hjørnesten i en ragu? Der skal ALTID bladselleri i. Hvis i vil have grøntsager er fravalget af seller noget besynderligt. Der er fire smagsgivende ingredienser i en ragu. Svine/oksekød (ikke bacon!!), rødvin, selleri og friskhakket basilikum tilsat få sekunder inden servering. That’s it! Og så la’ lortet simre i 2-3 timer. Jøsses…
Hej Kenneth
Du kan finde min opskrift på ragu her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Vær lige opmærksom på, at de to tsk. tørret timian IKKE ændre sig, når man ændre på antallet af personer.
Dejlig opskrift i øvrigt, den er blevet vores favorit. 😋
Hej Michael
Mange tak, det er jeg glad for at høre.
Og det er nu rettet, så der kun står tørret, så kan man frit skifte ud med tilsvarende friske timianblade i sæson :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Laver altid til 20 personer. Fryser ned og har til lasagne, pitabrød, med Pasta etc. Køber 2,5 hakket kød med 5% fedt fra halalslagteren. 8 gang aftensmad til 3 personer for under 400 kr. Og det smager godt
Dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
God weekend :)
Kh Ann-Christine