Talkage med chokoladekage og mousse


En fint pyntet talkage er en herlig måde at fejre fødseldage, jubilæum og andre fine anledninger.
Jeg bagte to af de lækre talkage til Johan og Julies fødselsdag og de blev så overraskede og begejstrede for den flotte velsmagende kage!
Kagen er bagt som en saftig chokoladekage med pynt af mælkechokolademousse, friske bær og toffifee. Den kage der blev til overs, efter kagen blev skåret ud har jeg gemt i fryseren til romkugler eller træstammer.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladelagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Talkage - ét tal
- Talkage (pr tal)
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 200 g sukker
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 60 g mandelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Mælkechokolademousse
- 1 ark husblas, blad
- 100 g mælkechokolade
- 2 dl piskefløde
- Pynt
- 100 g jordbær
- 50 g blåbær
- 125 g toffifee
Obs.
Denne opskrift er til ét tal. Gang opskriften op, hvis der som her skal laves to tal, medmindre det er to 1 taller, så kan du godt skære begge 1 taller ud af denne portion.
Talkage
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Pisk sukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk mælk, mandelmel, vaniljesukker og salt i ægge- og sukkerblandingen. Kom chokoladeblandingen i og rør det sammen. Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen og rør den sammen.
Fordel dejen i en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til den stadig føles lidt underbagt i midten. Afkøl kagen og skær tal ud efter skabelonen.
Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt chokoladen i et vandbad. Varm halvdelen af piskefløde op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblassen, rør den i fløden og rør det i den lune chokolade. Lad det køle af.
Pisk flødeskum af den anden halvdel piskefløde og vend den i chokoladecremen. Fyld moussen i en sprøjtepose og sæt den på køl i 1 time, til den er fast og kan sprøjtes ud i fine toppe. Afkøler den længere, bliver den for fast til at sprøjte ud.
Pynt talkagen
Placer tallet på et serveringsfad eller en bakke og pynt med toppe af mælkechokolademousse, bær og Toffifee eller andet fint pynt alt efter årstid og smag.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvor lang tid før kan jeg skære kagen ud til tal?
Venlig hilsen Karina
Hej Karina
det kan man fint gøre dagen før, den skal serveres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Bliver kagen “høj” nok, hvis man gerne vil halvere den og putte en mousse imellem de to lag?
Mvh. Julie
Hej Julie
Ja, men den vil blive lidt porrøs og have nemt ved at knække når du skal løfte det øverste lag af.
Kh Ann-Christine
Hej
Min kage smulrer helt vildt og er svær at spise. Jeg gav den 30 min. i ovnen, men har den så alligevel fået for længe?
Det kunne være rart, hvis det stod hvor kold chokoladeblandingen til moussen skal vær.
Hilsen
Sidsel
Hej Sidsel
Ja, måske. Det er altid lidt svært med ovne for de kan bage meget forskelligt. Hvis den smuldre meget, så kan det tyde på at den har fået lidt for meget. Smuldre den lidt efter den er bagt og afkølet eller først senere. Det kan være den kan dækkes godt til og lige få lov at sætte sig lidt på køkkenbordet.
Tænker du på chokoladen efter den er smeltet over vandbad eller temperatur, hvornår?
Kh Ann-Christine