Boller i Karry


Boller i karry er et hit i mange børnefamilier og det er efterhånden også blevet en skøn livret i vores familie.
En nem og enkel hverdagsret, hvor magien efter min mening ligger i alle de skønne toppings. Jeg fylder gerne på med kokos, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille – det smager vidunderligt.
Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry. Smag dig frem og kom mere eller mindre i, afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken.
Prøv også: min bedste opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller i karry
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 løg, finthakket
- 0,50 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- Karrysauce
- 2 spsk smør
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 dl basmati ris
- 1 æble, skåret i tern
- 1 mango, skåret i tern
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Ris
Kog risene efter anvisning på emballagen
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og tilbered saucen, mens farsen hviler.
Karrysauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, koriander og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Pisk langsomt mælk i, til opbagningen har en ensartet konsistens.
Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon, til saucen har den rette tykkelse. Smag saucen til med salt og peber – og evt. mere karry.
Form farsen til små kødboller. Kom koldt vand på hænderne, når kødbollerne formes, så de bliver glatte og faste i overfladen. Kog enten kødbollerne i en kasserolle med grøntsagsboullion i et par minutter og kom dem derefter i karrysaucen – eller kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes og giver god smag til saucen.
Kom låg på gryden og lad sauce og kødboller simre ved lav varme i cirka 15 minutter, til kødbollerne er perfekt tilberedt og klar til servering. Rør indimellem forsigtigt i gryden med en træspartel, så saucen ikke brænder fast, men uden at kødbollerne går i stykker og spæd til med mere grøntsagsbouillion, hvis nødvendigt.
Til servering
Boller i karry serveres traditionelt blot med ris, men det er også virkelig lækkert med et drys æbler og mango i tern og lidt finthakket persille.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækker opskrift, vi elsker den herhjemme. Jeg må dog lave dobbelt portion sovs, da jeg ellers ikke har kunne koge bollerne i sovsen (for lidt sovs til de gryder jeg bruger) :)
Hej Michelle
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Vi elsker denne opskrift hjemme hos os <3
Jeg er virkelig dårlig i et køkken, og kan få nærmest alt til at gå galt. Men denne opskrift kan jeg sagtens lykkes med, og det smager bare så lækkert!
Vi bruger hakket kylling i stedet for svinekød, det er der heller ingen problemer med.
Så tak for opskriften på en familiefavorit. Vi bruger den flere gange hver måned :)
Hej Lise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for
God weekend
Kh Ann-Christine
Virkelig dårlig opskrift.
Har prøvet den to gange nu og hver gang ender det med alt for lidt sovs og smattede boller som ikke bliver kogt. Det fungere overhovedet ikke.
Har læst tips osv. intet virker..
Hej Mia
Jeg oplever ikke selv det du beskriver når jeg laver min opskrift på boller i karry. Men vil gerne finde frem til hvad der gør forskellen :)
Hvilken størrelse gryde bruger du? – og er kødbollerne formet så de er godt faste og runde inden de kommer i saucen?
Kh Ann-Christine