Spaghetti Carbonara


Pasta Carbonara er en af de retter, som vi indimellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og en helt enkel Spaghetti Carbonara er evig godt.
Spaghetti Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten topper på få ingredienser, så det er godt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør en stor forskel i retten.
Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Carbonara
- 100 g bacon
- 1 tsk smør
- 1 løg, i tern
- 1 dl piskefløde
- 3 æg
- 100 g parmesan
- friskkværnet peber
- Tilbehør
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 50 g parmesan, friskrevet
Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid, gem lidt af pastakogevandet til saucen
. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt og sauter løgene, til er bløde.
Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost. Juster evt. konsistensen med pastavand og smag til med salt og friskkværnet peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg bruger lavmadnings fløde, samt med bacon tern og skinke strimlerne.
Det kan vi godt lide her .
Øhhhh skal der bruges hele æg i retten?
Og ikke kun blomme?
Hele æg, pisk dem sammen med den revne ost bliv ved med at piske mens du hælder lidt af pastavandet i din sammen piskede æg oste masse, der skal så meget at det kommer til at ligne en tyk fed mayonnaise, dernæst op på panden med slukket blus, rør “bacon” fedt sammen med din ægge masse og derefter din pasta, spæd op under omrøring eller som prof kokke gør kast pasta og sovs op mod kanten af panden, spæd konstant op med pasta vandet, og til sidst bliver det en lækker sovs, der hænger fast på pastaen. Server med friskt kværnet peber, og glem så fløden det tilhører en anden ret…..
Ja, det gør jeg til denne version, – men man kan også lave den klassiske carbonara kun med æggeblommer.
Kh Ann-Christine
Jeg er dig dybt taknemmelig for at give gode inspirationer så jeg kan give spændende mad til min søn og jeg ❤️🥦😀
Hej Lars
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for I har glæde af mine opskrifter og af Valdemarsro :)
Det er rigtig pænt af dig at skrive det!
Kh Ann-Christine