Knuste kartofler med hvidløg og parmesan


De lækre knuste kartofler er ofte et hit ved middagsbordet hjemme hos os.
Jeg servere dem gerne som tilbehør til mange retter – alt fra bøffer til vegetarretter. De knuste kartofler gør sig glimrende i stedet for almindelige kogte kartofler og kan spises både med og uden sauce eller dip som tilbehør.
Min opskrift kan sagtens varieres og eksperimenteres lidt videre med, prøv fx olivenolie i stedet for smør, og andre krydderier som fx rosmarin eller oregano.
Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
- 1 kg kartofler, skrubbede eller skrællede
- 3 fed hvidløg, pressede
- 15 g smør
- 1 tsk tørret timian
- 40 g parmesan, fintrevet
- salt og friskkværnet peber
Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem til de er lige akkurat møre.
Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk, så de bliver knust, men ikke mast.
Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver. Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet parmesanost.
Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag til de er flot sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej . Gode opskrifter du har. Men kan du hjælpe med en som har været . Den lyder sådan .knuste kartofler. Serveret med noget oven på ved ikke hvad det var? Og derefter et stk. først naturel laks, kunne godt tænke mig en sauce eller dressing hertil. Har du hørt om noget lignende ??🍀
Hej Vinni
Det lyder ikke som en af mine opskrifter, men det lyder da bestemt lækkert! :)
Kh Ann-Christine
Kan man forberede de knuste kartofler om formiddagen og så smøre dem med olie og krydderi til aften inden de skal i ovnen?
Eller hvad er bedst
Hej Helle
Det kan man fint gøre!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvilken slags kød/fisk, serverer du eks. kartoflterne til?
b
Hej Jette
De knuste kartofler er lækkert til alt fra roastbeef, culottesteg, svinemørbrad, stegt kylling mv. Det er nok det jeg oftest serverer dem til.
Kh Ann-Christine