Salat
God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.
I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
ALLE OPSKRIFTER
Mango og avocadosalat med cremet mangodressing
Jordskokkesalat med rugkerner
Salat med spidskål og blommer
Jordbær og edamame salat med feta
Bulgursalat med kylling
Hvidløgsbagte tomater i en lun salat
Salat med vandmelon, halloumi og sorte ris
Salat med radiser og rygeostscreme
Linsesalat med asparges og radiser
Salat med vandmelon og avocado
Forårssalat med råsyltede rabarber og hvide asparges
Råsyltede rabarber
Grillede gulerødder med fetacreme og oliven
Pastasalat med pesto og feta
Pastasalat med kylling
Bønnesalat med grønne bønner
Bagt broccoli
Salat med rosenkål, avocado og æble
Kålsalat med appelsin og valnødder
Jordbær Caprese med rucola
Blomkålscouscous
Græsk salat
Salat med æbler, bulgur og blomkål
Salat med and og mango
En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.
- Sørg for at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat bladene.
- Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
- Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
- Lav gerne dressinger til flere dage – det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.



