Appelsinmarmelade
Hjemmelavet appelsinmarmelade er virkelig lækkert og det smager så dejligt på en ostemad, en portion klatkager af risengrød og den lækre solskinsgule marmelade, er så skøn og uundværlig på vores julemorgenbord, hvor vi har en tradition i min familie med en lidt sen brunch med klatkager, og skønne sager til morgenmad.
Jeg laver min appelsinmarmelade med aromatisk vanilje, et frisk pust af ingefær og lidt bid fra mandler og appelsinskal.
Det er lige, som jeg bedst kan lide den. Her får I opskriften og nedenfor deler jeg lidt ekstra tips og tricks til den
Prøv også: Min opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinmarmelade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 3 øko appelsin
- 1 øko citron
- 40 g mandler, smuttede og hakkede
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
- 1 spsk ingefær, fintrevet
Skyl appelsinerne og citronen grundigt. Skær bund og top af den ene appelsin og skær den med skal i helt fine tern. Fjern og kassér kerner. Kom appelsinternene i en gryde. Riv skallen af de 2 andre appelsiner og af citronen med et fint rivejern. Sørg for, at den bitre hvide del af skallen ikke kommer med.
Kom fintrevet appelsin- og citronskal i gryden med appelsintern. Pil de to appelsiner og citronen og skær frugtkødet i små tern og kom det i gryden.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem fint.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland vaniljekorn med sukker. Kom vanilje, sukker, finthakkede smuttede mandler og fintrevet ingefær i gryden.
Kog op og lad marmeladen simre i 15 minutter under låg. Tag låget af og kog videre i 15 minutter uden låg.
Hvis du ønsker marmeladen finere, kan du blende den lidt med en stavblender. Kom marmeladen på rengjorte og skoldede glas, som er slynget med lidt cognac eller anden spiritus.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann- Christine.
Din appelsinmarmelade er et kæmpehit i vores familie.
Jeg forsyner også min mor på 93 år med store glas og hun elsker marmeladen til morgenbrødet.
Valdemarsro bøgerne er flittigt brugt også til inspiration.
Glædelig jul til dig
Kh Birgitte
Hej Birgitte
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Hvor er det skønt at både bøgerne og den lækre hjemmelavede marmelade bringer glæde hos jer.
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
At spise din marmelade med appelsiner plukket direkte fra træerne i Portugal er som en himmerigsmundfuld. Kan kun anbefales!
Hej Gitte
Uhm, det lyder jo også fuldstændig fantastisk!
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Lyder lækkert, den må jeg afprøve👍
det eneste der generer mig, er alt det sukker 100 gram pr dl, mener det kun er ca det halve i en købemarmelade🤔
Hej Jonna
Jeg synes det fungere rigtig godt med den mængde, og smagen er helt i top. Du må endelig prøve dig lidt frem.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine