Appelsinmarmelade
Hjemmelavet appelsinmarmelade er virkelig lækkert og det smager så dejligt på en ostemad, en portion klatkager af risengrød og den lækre solskinsgule marmelade, er så skøn og uundværlig på vores julemorgenbord, hvor vi har en tradition i min familie med en lidt sen brunch med klatkager, og skønne sager til morgenmad.
Jeg laver min appelsinmarmelade med aromatisk vanilje, et frisk pust af ingefær og lidt bid fra mandler og appelsinskal.
Det er lige, som jeg bedst kan lide den. Her får I opskriften og nedenfor deler jeg lidt ekstra tips og tricks til den
Prøv også: Min opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinmarmelade
- 3 øko appelsin
- 1 øko citron
- 40 g mandler, smuttede og hakkede
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
- 1 spsk ingefær, fintrevet
Skyl appelsinerne og citronen grundigt. Skær bund og top af den ene appelsin og skær den med skal i helt fine tern. Fjern og kassér kerner. Kom appelsinternene i en gryde. Riv skallen af de 2 andre appelsiner og af citronen med et fint rivejern. Sørg for, at den bitre hvide del af skallen ikke kommer med.
Kom fintrevet appelsin- og citronskal i gryden med appelsintern. Pil de to appelsiner og citronen og skær frugtkødet i små tern og kom det i gryden.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem fint.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland vaniljekorn med sukker. Kom vanilje, sukker, finthakkede smuttede mandler og fintrevet ingefær i gryden.
Kog op og lad marmeladen simre i 15 minutter under låg. Tag låget af og kog videre i 15 minutter uden låg.
Hvis du ønsker marmeladen finere, kan du blende den lidt med en stavblender. Kom marmeladen på rengjorte og skoldede glas, som er slynget med lidt cognac eller anden spiritus.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg kommer et par spsk marmelade i dejen til juleboller.
Hej Solveig
Det lyder da bare så lækkert!
Kh Ann-Christine
Hej, skal marmeladen stå på køl når den er lavet for at kunne holde de to måneder? :)
Hej Sofie
ja, jeg har altid marmelader mv på køl, da jeg ikke bruger atamon og konserveringsmidler.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver nu for 3. gang denne appelsinmarmelade, og gør det med et smil på læben.
Det er den bedste appelsinmarmelade jeg til dags dato har smagt, og jeg er helt pjattet med den.
Tak for denne skønne opskrift.
Mvh. Kurt
Hej Kurt
Hvor er det dejligt! Jeg er rigtig glad for at du har glæde af opskriften og nu får jeg jo helt lyst til at lave appelsinmarmelade igen snart, det er nemlig bare så lækkert!
Kh Ann-Christine