Beluga Bolognese


Her får I min opskrift på en lækker beluga bolognese, som smager virkelig godt med en fyldig og cremet konsistens.
Jeg er vild med min vegetar bolognese med røde linser – og jeg har over noget tid udviklet videre på den. Jeg har lavet den med andre linser, som fx grønne linser, men oftest er jeg endt med denne beluga bolognese, og opskriften er jeg simpelthen nødt til at dele med jer, for den er så god og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.
Mættende, smagfuld og fyldt med gode sager – grøntsager, dejlige krydderier, proteinrige linser og andet godt. Den må I prøve.
Prøv også: opskrift på bønnegryde >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Beluga Bolognese
- 1 løg, finthakket
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 100 g squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 400 g hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 150 g belugalinser
- 1 dl rødvin
- 1 dl piskefløde
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 20 g smør, til stegning
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 400 g pasta
- 75 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg i en gryde med olie og smør i 5-7 minutter, til løgene er bløde. Kom gulerødder, squash, hvidløg, timian og rosmarin i gryden og sauter i et minuts tid.
Tilføj hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, belugalinser, piskefløde og rødvin til retten. Rør det sammen, læg låg på og lad det simre ved middel-lav varme i 30 minutter.
Smag til med salt og peber og lad retten simre yderligere 15-20 minutter. Smag til igen og server med friskkogt pasta og et drys friskrevet parmesan, samt lidt finthakket basilikum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. Tak for gode opskrifter. Kan beluga bolognesen bruges i en lasagne med plader og mornaysauce?
Hej Maria
Tak for din søde hilsen. Ja, det kan den sagtens, jeg vil lave den en smule ‘vådere’ i konsistensen til lasagne, så du kan evt tilføje en smule ekstra squash (omkring 100 g)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kommes linserne i tørrede eller koges de først inden de puttes i retten?
Hej Rasmus
jeg kommer de tørrede linser i og tilbereder dem i retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes din opskrift ligner den oprindelige Bolognese opskrift meget. Er den eneste forskel squash?
Venlig hilsen Lise
Hej Lise
Det er et fint spørgmål, for det er jo en sjov proces i køkkenet :) Denne opskrift er blevet til over tid med lidt inspiration fra både min vegetar bolognese med linser, med min spaghetti bolognese og så har jeg trukket lidt på inspiration fra min opskrift på nem kødsauce også, som jeg oprindeligt har brugt for mange år siden i en nem lasagnevariant. Det er oftest sådan det går, når jeg laver mad og tester af, – det gør jeg når jeg laver mad uden mål til min familie. Så bliver det et miks af lidt af hvert, jeg har lavet gennem tiden, hvad jeg har lyst til at prøve af og på den måde opstår nye variationer, som jeg så tester grundigere af og får skrevet ned med mål osv.
I denne opskrift koger linserne ikke ud som de røde linser i min vegetar bolognese, så her gør piskefløde og squash til gengæld saucen cremet og lækker. Jeg er desuden blevet meget begejstret for tørret rosmarin i sådanne retter, for rosmarinen giver en vidunderlig dyb og god smag, som man ikke helt kan identificere, men som giver det ‘ekstra’. Derfor har jeg oftere end tidligere brugt rosmarin på det sidste, men der er så til gengæld ikke rosmarin i mine andre ‘bolo’ opskrifter, så den er ny. Jeg overvejede flere gange i mine tests af denne opskrift, om jeg skulle tilføje bladselleri i min udgivne opskrift, for jeg laver den selv både med og uden bladselleri – begge dele er godt – og jeg besluttede mig så for at holde den lidt simpel, så jeg nøjedes med at skrive det på som tip i stedet.
Det blev en helt lang forklaring, for jeg synes det er så sjovt med den kreativitet, der er i madlavningen og så blev jeg lige grebet af det :) Der er jo hver gang en masse tilvalg og fravalg af grøntsager, krydderier og andre ingrediensern mv undervejs i at lave en opskrift.
Kh Ann-Christine