Beluga Bolognese


Her får I min opskrift på en lækker beluga bolognese, som smager virkelig godt med en fyldig og cremet konsistens.
Jeg er vild med min vegetar bolognese med røde linser – og jeg har over noget tid udviklet videre på den. Jeg har lavet den med andre linser, som fx grønne linser, men oftest er jeg endt med denne beluga bolognese, og opskriften er jeg simpelthen nødt til at dele med jer, for den er så god og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.
Mættende, smagfuld og fyldt med gode sager – grøntsager, dejlige krydderier, proteinrige linser og andet godt. Den må I prøve.
Prøv også: opskrift på bønnegryde >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Beluga Bolognese
- 1 løg, finthakket
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 100 g squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 400 g hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 150 g belugalinser
- 1 dl rødvin
- 1 dl piskefløde
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 20 g smør, til stegning
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 400 g pasta
- 75 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sauter løg i en gryde med olie og smør i 5-7 minutter, til løgene er bløde. Kom gulerødder, squash, hvidløg, timian og rosmarin i gryden og sauter i et minuts tid.
Tilføj hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, belugalinser, piskefløde og rødvin til retten. Rør det sammen, læg låg på og lad det simre ved middel-lav varme i 30 minutter.
Smag til med salt og peber og lad retten simre yderligere 15-20 minutter. Smag til igen og server med friskkogt pasta og et drys friskrevet parmesan, samt lidt finthakket basilikum.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hold da op. Sikken lækker ret. Jeg spiser normalt kød og er ikke specielt glad for bønner og linser. Denne ret er imidlertid sublim.
Tak for gode opskrifter.
Hej Maibritt
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tak for gode opskrifter. Kan beluga bolognesen bruges i en lasagne med plader og mornaysauce?
Hej Maria
Tak for din søde hilsen. Ja, det kan den sagtens, jeg vil lave den en smule ‘vådere’ i konsistensen til lasagne, så du kan evt tilføje en smule ekstra squash (omkring 100 g)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kommes linserne i tørrede eller koges de først inden de puttes i retten?
Hej Rasmus
jeg kommer de tørrede linser i og tilbereder dem i retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine