Svampetærte med bacon


Opskrift på en dejlig svampetærte med bacon, som er virkelig lækker at servere til aftensmad og til en god frokost.
Det er en herlig efterårstærte, som smager skønt af svampe og krydret bacon, som sammen med den cremede æggemasse bare er toplækker at sætte på bordet. Jeg bruger champignon, men man kan sagtens gå på opdagelse efter andre lækre spisesvampe og lave et dejligt miks af flere svampe i denne ret. Madtærter er altid et hit ved mit middagsbord, og denne lækre tærte med svampe og bacon er ingen undtagelse.
Prøv også: få flere opskrifter på madtærte her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svampetærte med bacon
- Tærtedej
- 125 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 100 g bacon
- 500 g champignon, i skiver
- 2 løg, i både
- 4 æg
- 1 tsk tørret timian
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl piskefløde
- 100 g emmentaler, revet
- 20 g smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 2 stængler frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærtefyld
Steg bacon sprødt på en pande og tag derefter af varmen og sæt bacon til side et øjeblik.
Smelt smør og olivenolie på den samme pande ved høj varme og rist svampene under konstant omrøring til de er er gyldne.
Skru ned for varmen til middelvarme, kom løgene på og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Pisk æggene sammen med timian, cremefraiche, piskefløde, salt og peber.
Hak bacon i mindre stykker og rør bacon, svampe, løg og revet ost i tærtefyldet.
Kom i den forbagte tærtedej og bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter, til tærten er fast og gylden.
Server med et drys frisk timian.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en super side, som altid er vores “go-to”.
I forhold til tærtefyld, er jeg lidt på herrens mark, når det kommer til mængden af salt i fyldet. Det er jo svært at smage til, før det har været i ovnen. I denne opskrift angiver du ikke en vejledende mængde…kan du hjælpe med det?
Hej Mette
Tusind tak for din søde hilsen.
Mængden af salt i tilsmagningen kan variere lidt – både efter salttype (fint salt, havsalt, læsø, maldon osv – jeg synes der er stor forskel i hvor salt de er og mængden der skal bruges) og så kommer det an på hvor salt baconen er.
Jeg bruger omkring 1/2 tsk salt og mangler der salt derudover, så kan man drysset et lille nip flagesalt over ved servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder lækkert til frokostgæster.
Kan jeg forberede i god tid, og altså fylde den forbagte bund og sætte det i køleskab en times tid ?
Jeg ville holde fyld og tærte for sig, da jeg næsten vil tro at bunden bliver for blød og opløst af det våde tærtefyld. Så kan du også lige røre fyldet godt igennem inden det kommer i tærten og bages. Jeg vil tro tærtefyldet kan stå en times tid på køl i en skål, men har ikke testet om det måske ændre lidt ved farve/konsistens.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vil man kunne erstatte timian med rosmarin, uden den bliver for “voldsom” i smagen?
Jeg vil godt kunne lide det :) Men det kan være du skal komme en anelse mindre i, eller dosere mængden lidt, så den passer godt til jeres smagsløg
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine