Svensk pølseret
Svensk pølseret er så lækkert og et stort hit hos mine børn. Det er en herlig ret, som jeg blev vild med da jeg gik til spejder som barn, hvor vi lavede vsvensk pølseret over bål i en gryde på spejderture.
En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og det er bare særligt hyggeligt at lave retten over åben ild, selv om en gryde hjemme i køkkenet ved komfuret nu også går glimrende! Det var enormt hyggeligt at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.
Prøv også: opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svensk pølseret
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 6 wienerpølser, i skiver a 1 cm
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 2 spsk ketchup
- 1 knivspids chili
- 650 g kartofler, kogte, skåret i tern
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld purløg, fintklippet
Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde, men ikke tager farve.
Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt. Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.
Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Koges kartoflerne kun med i 3-4 min?
Hej Torben,
Ja, for det er kogte afkølede kartofler der skal bruges, så de skal blot varmes.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
My kids and us love this easy delicious meal.
Thank you, I´m happy you like it!
Kan man bruge grove oksekødspølser i stedet for wienerpølser ?
Hej Christine
Det er fuldstændig en smagssag hvilke pølser man bruger, så prøv endelig :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine