Vegetar tarteletter med svampe
Lækre vegetar tarteletter med svampe i en cremet sauce med grønt.
Her får I en virkelig skøn opskrift på tarteletter med svampe og en cremet sauce, som smager SÅ godt! Det er et hit til både hverdage og til alle årets højtider, hvor man ofte har tarteletter som en del af enten påskefrokosten eller julefrokost.
Det er en nem ret at lave og vi servere den såmænd oftest blot som den er, uden tilbehør, men jeg har lige sat et par forslag på til serveringstilbehør under opskriften.
Prøv også: opskrift på nøddepostej >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar tarteletter med svampe og cremet sauce
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 400 g champignon, i skiver
- 20 g smør
- 200 g svampe, mix
- 1 løg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk majsstivelse
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Varm en pande godt op og kom olie på. Rist champignon under omrøring ved høj varme, til champignonerne har fået en flot farve. Skru ned til middelvarme og tilsæt smør, svampemiks og løg. Sauter under omrøring, til løgene er bløde.
Kom squash, grøntsagsbouillon og piskefløde rørt med majsstivelse på panden og lad det simre let til det koger en smule ind og bliver til en lækker cremet svampesauce.
Fyld de lune tarteletter med svampesaucen og pynt med persille og friskkværnet sort peber.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge andet end squash?
På forhånd tak.
Hilsen
Jane
Hej Kære Ann-christine
Kan jeg mon lave den vegetariske tartelet fyld med svampe og fryse ned til den skal bruges? Vi bliver ca 25/27 til tartelet fest her i december vi skal have forskellige tarteletter, tænkte det ville være smart at lave i For vejen
Hej Pia
hvor lyder det hyggeligt!
Ja, det kan fint fryses. Varm det langsomt op efter optøning og smag grundigt til igen inden servering.
Kh Ann-Christine
Hej Jane
Squash er genialt at ‘jævne’ retten med så den får noget fylde, men uden at det smager igennem og tager smag fra svampene. Som alternativ vil jeg blot anbefale at bruge ekstra svampe og undlade squash.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak, glæder mig til at prøve.🤩
Kan svampesaucen fryses ?
Kh Gitte
Hej Gitte
jeg vil tro svampene bliver kedelige af frys, optøning og genopvarmning, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kan desværre ikke tåle løg, som erstatning bruger jeg ofte fintsnittet porre, som jeg godt kan klare, tror du også det ville kunne lade sig gøre i de vegetariske tarteletter, eller er der noget som ville være bedre.
Tak
Jan
Hej Jan
Porre vil være en rigtig lækker erstatning for løg i tarteletfyldet her, det vil også smage dejligt sammen med svampene.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine